På baggrund af de danske myndigheders opfordring om at rejse hjem til Danmark, hvis man opholder sig i udlandet, udsender Badminton Danmark her en officiel udmelding om udenlands rejseaktivitet. Det internationale badmintonforbund, BWF, har netop udsendt en pressemeddelelse, hvori de skriver, at alle BWF-relaterede turneringer er suspenderet fra mandag den 16. marts til søndag den 12. april på grund af coronavirus.

 

De danske myndigheder opfordrede i eftermiddags, fredag den 13. marts, at man som dansker i udlandet rejser hjem hurtigst muligt. Medmindre man er bosat i udlandet. Samtidig frarådes alle ikke-nødvendige rejser i hele verden.

Lige nu opholder der sig badmintonspillere og -trænere i Birmingham til All England.

Der er tale om Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Rasmus Gemke, samt landstrænerne Kenneth Jonassen, Thomas Stavngaard og Jakob Høi. Badminton Danmarks sportschef Jens Meibom opholder sig også lige nu i Birmingham.

Ens for alle er, at de har taget en selvstændig beslutning om at blive, indtil turneringen slutter for deres vedkommende. De danske spillere og trænere rejser hjem hurtigst muligt efter deres sidste kamp.

BWF har her til aften udsendt en pressemeddelelse, hvori de skriver, at alle BWF-relaterede turneringer er suspenderet fra mandag den 16. marts til søndag den 12. april.

Klik her for at læse hele BWF’s pressemeddelelse om suspenderede turneringer på baggrund af coronavirus

BWF har sammen med Badminton England været i konstant kontakt med de engelske myndigheder, hvorfra der ikke har været nogen anbefalinger eller opfordringer til at aflyse All England.

Se den fulde liste over suspenderede turneringer fra mandag den 16. marts til søndag den 12. april nedenfor.

Badminton Danmarks anbefalinger følger fortsat de danske myndigheders, BWF’s og WHO’s anbefalinger og opfordringer. Derfor anbefaler vi også alle spillere, trænere og andre badmintoninteresserede at blive hjemme i Danmark. Al udrejse vil være på egen risiko.

Klik her for at se Badminton Danmarks øvrige anbefalinger samt beslutninger om turnerings- samt mesterskabsaktiviteter i forbindelse med coronavirus

Turneringer der er suspenderet af BWF:

Suspenderede BWF-turneringer