Hverdagen er for mange vendt op og ned. Det samme er tilfældet for de danske landsholdsspillere, der til dagligt træner på Det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, hvor træningen er suspenderet. – Det er en ekstraordinær situation, lyder det fra Badminton Danmarks Elite- og sportschef Jens Meibom.

 

Det helt store samtaleemne er i disse dage og uger coronavirus, der i større eller mindre grad har påvirket vores alles hverdag.

For Badminton Danmark og de danske landsholdsspillere, der har sin daglige gang på Det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, har det ligeledes medført ændringer. Her er træningen foreløbigt blevet suspenderet frem til 30. marts.

Men hvordan har coronavirus påvirket Badminton Danmark? Og hvilken betydning har det for den daglige gang i det Nationale Elite Træningscenter og for dansk badminton? Det har vi blandt andet talt med Elite- og sportschef Jens Meibom om i et ekstraordinært postcastafsnit.

Læs mere om det særlige podcastafsnit lige her

Som Elite- og sportschef står Jens Meibom med det overordnede ansvar i forhold til at koordinere og kommunikere retningslinjerne fra DIF og Team Danmark ud til spillere og trænere samtidig med, at vigtige beslutninger skal træffes.

Og det har bestemt ikke været et nemt job den seneste uge.

– Det har været meget svært at navigere i. Det har været nogle svære dilemmaer, vi har stået overfor i forhold til, om vi først skulle blive til All England og dernæst fortsætte træningen hjemme på elitecentret, fortæller Jens Meibom i Badminton Danmarks podcast.

Læs mere: Sådan forholder Badminton Danmark sig til udviklingen af coronavirus

Tirsdag kom så meldingen fra myndighederne: alle indendørs idrætsfaciliteter skal lukke ned.

En melding, som sportschefen har fuld forståelse for.

– Vi har selvfølgelig fulgt myndighedernes seneste udmelding om, at alle indendørs sportsaktiviteter skal lukke ned. Så lige nu er træningen suspenderet, men spillerne har derimod modtaget et hjemmetræningsprogram med styrke- og konditionstræning, som de skal lave, siger Jens Meibom.

Læs også: Nye datoer for flere af Badminton Danmarks turneringer og mesterskaber

Hvor længe landsholdspillerne skal fortsætte med at klare træningen hjemmefra vides ikke, og lige nu er der stadig mange uvisse faktorer. Derfor er det sportslige perspektiv i Badminton Danmark sat på standby.

– Lige nu ved vi ikke noget om, hvornår der kommer en normalisering af hverdagen, og derfor har vi også sat den sportslige målsætning på standby. Vi må tage situationen uge for uge. Vi håber selvfølgelig stadig på, at OL bliver til noget, da det er årets store mål. Men vi må se. Det er en ekstraordinær situation, vi er i, lyder svaret fra sportschefen.

Hvad det yderligere har af betydning for landsholdsspillerne og dansk badminton samt hvilke konsekvenser det kan medføre, kan du blive meget klogere på i vores corona-special podcastafsnit.

Klik her for at lytte til Badminton Danmarks Podcast på Spotify