Odense Badminton Klub har stor succes med online træningstilbud

april 29, 2020 13:39 Skrevet af

I Odense Badminton Klub har de taget alternativer til badmintontræningen i brug. De seneste tre uger har der nemlig været fuld gang i et nyt online træningstilbud fire gange i ugen. Et tilbud, der er blevet mødt med stor opbakning fra klubbens medlemmer.

 

Fire gange i ugen kan Odense Badminton Klubs medlemmer kl. 16.00 tænde for telefonen eller computeren derhjemme og følge en times online træning over Microsoft Teams.

Det har i hvert fald været tilfældet de seneste tre uger som konsekvens af nedlukningen af alle indendørs idrætsfaciliteter.

På mange måder ligner det nye træningstilbud den, der foregår i badmintonhallen.

– Det er en af trænerne i OBK, der styrer undervisningen. Træneren forbereder et program ud fra et emne, eksempelvis benarbejde, styrke, stabilitet eller teknik, og det program bliver fulgt. Vi forsøger så vidt muligt på at gøre det interessant og udvikle på øvelserne, så det foregår jo meget, som det foregår i hallen, bare at vi ikke er sammen, fortæller Frederik Midtgaard Horn, der er en af de trænere, som underviser klubbens medlemmer.

I videoen ovenfor kan du se, hvordan OBK-træneren underviser i benarbejde.

Ifølge Frederik Midtgaard Horn er træningstilbuddet både med til at holde motivationen oppe og styrke klubbens fællesskab i denne coronatid.

– Vi startede med at sende et træningsprogram ud, og selvom det virkede til, at de fleste fik det lavet, så er det bare enormt svært at holde motivationen oppe i længere, når man får stukket et program i hånden, siger han, og tilføjer:

– Det er klart federe, når man ved, at andre også er i gang med at træne på samme tid, og når man kan se og høre nogle af de andre på webcam. Det giver en form for klub- og fællesskabsfølelse, og det tror jeg er et rigtig vigtigt aspekt.

Læs her Badminton Danmark og DGI Badmintons anbefalinger til udendørs badmintontræning

Træningstilbuddet, der som nævnt foregår én time fire gange i ugen, er da også blevet mødt med stor opbakning fra OBKs medlemmer.

– Vi har et sted mellem 40 og 60 med til undervisningen hver dag, så det må siges at være blevet ret stort på ganske kort tid. Som træner er det fantastisk at mærke opbakningen, og at folk er glade for det alternative træningstilbud, slutter Frederik Midtgaard Horn.

Nedenfor kan du se et par eksempler på, hvordan den alternative online badmintontræning foregår hjemme hos et par af medlemmerne i Odense Badminton Klub.

 

 Tags: , , , , ,
Kategori: ,