Thomas & Uber Cup - udsættelse - BWF - TOTAL - TUC - Badmintonphoto
Badmintonphoto, Badminton Danmark

TOTAL BWF Thomas & Uber Cup udskydes igen: Nu til oktober

May 7, 2020 10:00 Skrevet af

TOTAL BWF Thomas & Uber Cup 2020, udskydes til den 3.-11. oktober 2020. Badminton Danmark havde sammen med BWF og de øvrige arrangører valgt at udskyde verdensmesterskabet fra maj til august, men grundet den danske regering og myndigheders forbud mod større forsamlinger, udskydes eventen nu til oktober.

 

Badminton Danmark, Badminton World Federation (BWF), Sport Event Denmark og Aarhus Kommune har i de seneste uger været i tæt kontakt, siden regeringen og myndighederne besluttede at fortsatte forbuddet mod større forsamlinger til 31. august 2020.

Det skyldes, at arrangørerne i marts besluttede at rykke TOTAL BWF Thomas & Uber Cup fra maj til august, men siden regeringens udmelding den 6. april, har arrangørerne i fællesskab besluttet at udskyde det officielle VM for herre- og damelandshold, TOTAL BWF Thomas & Uber Cup, til den 3.-11. oktober.

– Det er selvfølgelig trist, at vi igen må rykke TOTAL BWF Thomas & Uber Cup, men vi gør det selvfølgelig, så vi har størst mulig chance for at afholde verdensmesterskabet foran et talstærkt publikum samtidig med, at vi overholder de danske sundhedsmyndigheders anbefalinger og eventuelle restriktioner. At det overhovedet har været muligt at rykke verdensmesterskaberne igen, er en sejr for Danmark, da vi dermed stadig kan spille på hjemmebane og blive det første land udenfor Asien til at afholde TOTAL BWF  Thomas & Uber Cup som en samlet event. Det er stort og historisk. Vi håber, at vi til oktober har mulighed for at åbne op for så mange badmintonfans som muligt, og vi fortsætter nu arbejdet med at skabe de bedst mulige rammer for spillere, trænere, frivillige og fans, så de fortsat får en folkefest i Aarhus, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Klik her for at købe billet til TOTAL BWF Thomas & Uber Cup 2020 i Ceres Arena, hvor du kan være med til at heppe og støtte det danske herre- og kvindelandshold

Generalsekretær i Det Internationale Badmintonforbund, Thomas Lund, udtaler følgende.

– Vi har lyttet til rådene fra WHO, sundhedseksperter, de danske myndigheder samt den danske regering, og med de råd taget i betragtning ville det blive svært at afholde TOTAL BWF Thomas og Uber Cup før september. Vores førsteprioritet er stadig at sikre atleternes, personalets, de frivilliges, dommernes og hele badmintonsamfundets helbred og velvære. Vi overvåger selvfølgelig stadig situationen, hvis der skulle ske nyt, men for nu er vi fortrøstningsfulde over for, at vi kan afholde et sikkert og succesfuldt verdensmesterskab den 3.-11. oktober, siger Thomas Lund, generalsekretær i BWF.

Læs også: Overblik: Sådan forholder Badminton Danmark sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten i Danmark

Udsættelsen af Thomas & Uber Cup betyder også, at danskerne kan se frem til en masse verdensklasse badminton flere uger i træk. For når finalerne til verdensmesterskaberne for herre- og damelandshold er færdigspillet, rykker spillere, trænere, den øvrige stab samt Badminton Danmark videre til Super 750-turneringen DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, som spilles i Odense Idrætshal fra tirsdag den 13. til søndag den 18. oktober i efterårsferien, uge 42.

– Det giver os naturligvis en række andre udfordringer for slet ikke at tale om en masse ekstraarbejde med to så store events i direkte forlængelse af hinanden. Men hele organisationen løber gerne de ekstra kilometer for at sikre vores mange fans den helt unikke oplevelse, som det er at se verdens bedste spillere i aktion for deres land, udtaler Bo Jensen.

Klik her for at sikre dig billet til efterårsferiens helt store badmintonevent i Odense, når DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR spilles

Man kan derfor glæde sig til både at se verdens største badmintonstjerner spille for deres landshold og på individuelt niveau indenfor to uger og indenfor 140 kilometer i bil.

TOTAL BWF Thomas & Uber Cup afholdes fortsat i CERES PARK & ARENA, Aarhus.

Badminton Danmark opfordrer alle fans, alle med billet og øvrige interesserede til at holde sig orienteret på badminton.dk og på Badminton Danmarks FAQ.

Klik her for at komme til Badminton Danmarks FAQ, hvor du blandt andet kan læse mere om, hvad du kan gøre, hvis du har billet til Thomas & Uber Cup.

Denne pressemeddelelse er udsendt på vegne af Badminton Danmark, BWF, Sport Event Denmark og Aarhus Kommune.Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,