DK Caption: 20190422, København, Danmark Badminton Danmark RSL/FZ FORZA Ligafinale i Frederiksberg Hallen. Pokal og medaljer. Greve - Team Skælskør/Slagelse. Foto: Lars Møller UK Caption: Badminton DEnmark RSL/FZ FORZA League Final in Frederiksberg. Greve - Team Skælskør/Slagelse. Trophy and medals. Foto: Lars Moeller - Badmintonliga - Ligafinalen - Final 4 - - Pokal - holdturnering
Lars Møller, Badminton Danmark

Badmintonligaen udvides til 10 hold fra 2020/2021-sæsonen

May 14, 2020 14:26 Skrevet af

Badminton Danmarks Hovedbestyrelse besluttede på et møde den 12. maj, at Badmintonligaen fra sæsonstart 2020/2021 udvides fra otte til ti hold.

Baggrunden for at udvide Badmintonligaen med yderligere to hold sker efter ønske fra klubberne. Klubberne har haft ønsker om blandt andet at sikre yderligere hjemmekampe. Ligeledes styrkes udbredelsen af topbadminton i Danmark med flere hold i den bedste række.

Som konsekvens af udvidelsen af Badmintonligaen forbliver Værløse og Aarhus AB i ligaen, og den planlagte kvalifikationskamp udgår. Gentofte og Odense OBK rykker op i Badmintonligaen, og dermed udgår kvalifikationskampen mellem de to klubber også.

Hovedbestyrelsen besluttede samtidig at afskaffe den nuværende begrænsning på maksimalt fire 2. hold i 1. division.

De ekstra pladser i de enkelte divisioner findes via kvalifikationsspillet/oprykningsslutspillet.

De to pladser i Danmarksserien indstilles af henholdsvis kredsene i øst og vest (én plads til hver). Kredsene vil her få mulighed for at tilgodese hold, der er rykket ned fra Danmarksserien i den netop afsluttede sæson, eller de kan vælge at tildele pladsen til et hold fra Kredsserien.

  • Ekstra oprykning til 1. division: Hillerød og Lyngby.
  • Ekstra oprykning til 2. division: Kolding 2 og Greve 3.
  • Ekstra oprykning til 3. division: Team Favrskov og Lillerød 3.
    I de fire kvalifikationspuljer er Team Favrskov og Lillerød 3 højest placerede. I pulje B er nr. 3 og 4 allerede rykket op, og i pulje D kan Hvidovre 3 ikke rykke op, da klubben i forvejen er repræsenteret i 3. division.
  • Ekstra oprykning til Danmarksserien: Afventer indstilling fra kredsene.

Vi ønsker klubberne tillykke med de ekstra oprykninger.

Klik her for at se den samlede fordeling af hold i DH-turneringen 2020/2021Tags: , ,
Kategori: , , ,