For præcis fire år siden kunne de danske badmintonherrer lade sig hylde som vinder af Thomas Cup 2016. Dermed skrev de sig ind i historiebøgerne, da de som den første europæiske nation nogensinde steg til tops ved VM for herrehold.

 

Vi glemmer aldrig, da Hans-Kristian Solberg Vittinghus slog det sidste slag i gulvet og sikrede de danske badmintonherrer den største holdsejr nogensinde: Thomas Cup-trofæet i 2016.

Jublen brød ud. Spillerne løb ind på banen til et rørende gruppekram, sejrsdans og glædestårer. For første gang nogensinde lykkedes det for en europæisk nation at sikre sig guldet ved verdensmesterskabet for herrehold.

Hjemme i stuerne fulgte mange danskere spændt med foran tv-skærmen, mens andre oplevede det unikke øjeblik helt tæt på.

Læs mere om den historiske triumf og hør vores tidligere videoanalytiker Christian Thelins rørende historie i jubilæumsmagasinet lige her.