Fire passionerede badmintonildsjæle nomineret til Badminton Danmarks Talentpris 2020

June 3, 2020 08:00 Skrevet af

Badminton Danmarks Talentpris-panel har nomineret fire fantastiske badmintonpersonligheder til Badminton Danmarks Talentpris 2020. Bliv klogere på baggrunden for nomineringerne, og lær de fire kandidater lidt bedre at kende her, inden kåringen af årets prismodtager finder sted ved UDM 2020. 

Genindrykning af artiklen fra 3. marts 2020.

 

Jakob Poulsen

På baggrund af blandt andet et overordentligt engagement i badmintonsporten og de spillere, han arbejder med, er Jakob Poulsen blandt de nominerede til Badminton Danmarks Talentpris 2020.

I en årrække har Solrød Strand-træneren sat sit tydelige præg på talentudviklingen i Danmark. Særligt overgangen fra talentfuld ungdomsspiller til senior har Jakob Poulsen været optaget af, og han har da også formået at hjælpe adskillige spillere godt på vej til Det Nationale Elitetræningscenter i Brøndby.

I Solrød Strand Badmintonklub har Jakob Poulsen opnået stor anerkendelse for til hver en tid at være 100 procent dedikeret til klubben, men også dens spillere og for at sætte sig ind i den enkeltes behov og forudsætninger.

Jakob Poulsen gør meget ud af det personlige samarbejde træner og spiller imellem og vægter sparring og planlægning for den enkelte spiller rigtig højt.

I klubben har Jakob Poulsen ligeledes været en vigtig del af trænerteamet, hvor samarbejde er en af hans stærke kompetencer.

 

Peter Arvedsen

For fjerde gang er Lyngby Badminton Klubs Peter Arvedsen, bedre kendt som ”Arved”, nomineret til Badminton Danmarks Talentpris.

I næsten 10 år har den mangeårige træner gjort sig som chefungdomstræner i Lyngby, og i løbet af den periode er såvel antallet af ungdomsspillere som turneringsaktive spillere vokset kraftigt.

Peter Arvedsen er blandt andet indstillet for sin helt store kvalitet, som består i at skabe et miljø, der er både rummeligt, respektfuldt og udviklende. I klubben opleves dette i det samspil, som ”Arved” har med børnene, de øvrige trænere og forældrene i LBK, men også når han ikke selv er til stede, skinner det igennem ved fx, at store børn selv inviterer små børn til at spille med dem, og at klubbens ungdomsspillere på eget initiativ laver målrettet træning, selv når der ikke er trænere til stede.

Peter Arvedsen har desuden været primus motor i klubbens samarbejde med de lokale skoler og er derudover igangsætter på mange interne arrangementer, hvorved han formår at engagere mange forældre.

Endvidere er Arvedsen til stadig inspiration for de øvrige trænere i ungdomsafdelingen og evner i samme ombæring at øjne potentielle unge trænertalenter og sørge for at få dem sendt på trænerkursus.

På resultatfronten har Peter Arvedsen også bidraget til en række positive af slagsen, herunder med en stærk og bred seniortrup med fundament af egne unge spillere. Både individuelt og i holdregi er klubben også repræsenteret i de bedste ungdomsrækker, og sidste år havde klubben sin første UVM-deltager med i Rusland.

 

Thomas Nielsen

Igennem intet færre end to årtier har Thomas Nielsen gjort sig som både senior- og ungdomstræner i abc Aalborg, hvor han mildest talt kan kaldes en klubbens mand.

Den mangeårige Aalborg-træner har selv været spiller i klubben, og han har alene været en del af abc Aalborg, lige siden han begyndte til badminton. Thomas Nielsen har sidenhen gennemført Badminton Danmarks højestrangerede træneruddannelse.

For omkring 10 år siden oplevede klubben vanskeligheder på en række parametre, og i den forbindelse søsatte Thomas Nielsen et nyt, fremtidssikrende projekt, der førte en rød tråd igennem træningsmiljøet og udviklingen af spillerne fra deres første dag i hallen til seniorrækkerne.

Det er blandt andet på den baggrund, at Thomas Nielsen er indstillet og nomineret til Badminton Danmarks Talentpris 2020. I indstillingen af den garvede Aalborg-træner lyder det nemlig, at klubben i dag i den grad høster frugterne af Nielsens arbejde i form af en spirende ungdomsafdeling med rekordmange medlemmer tilvejebragt af rød tråd-initiativet, der bl.a. er baseret på aldersrelateret træning.

Dertil kommer en seniorafdeling med en række spillere, der har været en del af den røde tråd-konceptet og flere spillere, som er ”vokset op” i abc Aalborg er i dag repræsenteret på bl.a. klubbens 1. divisionshold.

I indstillingen af ham tilskrives Thomas Nielsen desuden at have givet store ofre på vejen for at opnå sine mål, ligesom han hele tiden har haft en tro på, at den store arbejdsindsats skulle være til gavn for ikke alene abc Aalborg, men hele regionen Nordjylland, som i høj grad takket være Thomas Nielsen har kæmpet sig tilbage på badmintonkortet.

 

Ann Nielsen

For andet år i streg er Ann Nielsen nomineret til Badminton Danmarks Talentpris. Ann Nielsen har været en del af Lillerød Badmintonklub i mere end 30 år og er en dedikeret ildsjæl og træner for klubbens talentfulde ungdomsspillere og seniorspillere. Med sin dybe og mangeårige forankring i klubben er hun et levende værdigrundlag, som med sin kontinuerlige tilstedeværelse og engagement er med til at sætte retning og binde klubbens medlemmer sammen.

Hun sørger blandt andet for planlægning af specifikke fokusområder gennem sæsonen med henblik på, at spillerne oplever en rød tråd i træningen, uanset hvem der er træner. Det giver en udviklende og målrettet træning, hvor alle bliver set og hørt. Træningerne er bygget op efter en kombination af alder og niveau, så sportslige og sociale behov dækkes.

Ungdomsspillerne lærer også gennem Ann Nielsens arbejde at stå på egne ben i forbindelse med turneringsture med overnatning. Det styrker fællesskabet og lærer spillerne at tage hånd om hinanden. Det skaber også tillid og selvværd hos spillerne uanset niveau og giver dem mod på videre udvikling.

For de bedste spillere og unge talenter er Ann Nielsen med til at styrke deres udvikling og motivation ved gennem sit netværk at skabe en variation i træningen gennem sæsonen, hvor hun åbner træningsmiljøet for input fra andre trænere.

Et særligt område, som Ann Nielsen og trænerteamet har fokus på, er fastholdelse af unge talenter i U17- og 19-spillergruppen. Fokusset på integration og tillid til de unge spillere har resulteret i, at antallet af aktive U17- og 19-spillere i klubben er stigende. Indsatsen for U17- og U19-talenter har dog ikke fjernet hendes fokus fra helheden. Det ses blandt andet ved, at hun har etableret SFO-samarbejde og opstartet MiniTon-træning.

Klik her for at læse mere om Badminton Danmarks Talentpris og få overblik over de tidligere prismodtagere

 

Den endelige prismodtager blandt de fire nominerede vil blive fundet ved en afstemning blandt udvalgte talenttrænere – heriblandt ungdomslandstrænere, talentcentertrænere samt undervisere på badmintonsportens træneruddannelser. Vinderen af Badminton Danmarks Talentpris vil blive hædret under Gallaaftenen til Ungdoms-DMTags: , , , , , , ,
Kategori: , ,