Fjerbold - Shuttlecock - Generisk billede - Boldskift - skift
Badmintonphoto

Spillerne til weekendens RSL Final 4 testes for COVID-19

June 16, 2020 14:42 Skrevet af

Slutspillet i den danske badmintonturnering for klubber, RSL Final 4, tager højde for den aktuelle Corona-situation. Badminton Danmark har indgået aftale med KMD og Qlife om at COVID-19 teste samtlige spillere, der stiller op i slutspillet.

 

Coronavirussen har sat sit præg på afviklingen af slutspillet i den danske badmintonturnering for klubber, RSL Final 4. Udover en række tiltag på tilskuersiden, så vil de deltagende spillere også blive testet for COVID-19.

– Det er vigtigt for os, at alle kan være trygge ved afviklingen af RSL Final 4. At vi COVID-19 tester samtlige spillere inden turneringen giver spillere, klubber, arrangører og tilskuerne en ro i maven for, at rammerne er trygge og sikre. Det giver det bedst mulige grundlag for toppræstationer på banen og en underholdende og spændende afvikling af RSL Final 4, siger Bo Jensen, direktør for Badminton Danmark.

Sikre dig billet til RSL Final 4 og se nogle af landets største badmintonprofiler – klik her

Hos it-virksomheden KMD og Qlife, der leverer test-medicinsk udstyr, er man glade for det nye samarbejde.

– KMD har i forvejen et engagement inden for sport og data, og vi er glade for, at vi også kan bidrage i denne usædvanlige situation for alle parter. På den lidt længere bane åbner test af biomarkører i sammenhæng med en større brug af data for en række sportslige muligheder, men lige nu og her handler det selvfølgelig om at få afviklet de forskellige aktiviteter med sikkerheden for øje, siger Christian Binggeli-Winter, direktør og chef for KMD’s enhed for data og analyse.

– Vi har i forbindelse med Corona-krisen haft mulighed for at igangsætte COVID-19 test med en nøjagtighed, der er i overensstemmelse med de laboratorieundersøgelser, der udføres på hospitaler. I første omgang udfører vi tests i nærvær af uddannet personale og via vores centrale laboratorieressourcer, men næste skridt er, at alle selv kan gennemføre test og få svar på prøven efter cirka 20 minutter, forklarer Thomas Warthoe, direktør i Qlife.

RSL Final 4 afholdes fredag d. 19. juni og lørdag d. 20. juni 2020 i Brøndby Hallen. Semifinalerne starter fredag, og de deltagende klubber er Skovshoved, Værløse, Højbjerg/ViaBiler og Solrød Strand.

Klik her for at læse mere om RSL Final 4

KMD og Qlife indgik for nylig en aftale med Divisionsforeningen om COVID-19-test af spillere og personale i 3F Superliga og NordicBet Liga.

Alle kampe fra RSL Final 4 kan også ses direkte på TV 2 SPORT.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,