Bruger du også utallige timer på sidelinjen? Er med dit barn i medvind og modvind. Altid klar med vandflasken. Energibaren. Det gode råd? Så har vi og ‘Sidelinjen – støt dit barns talent’ måske værktøjet som kan hjælpe dig.

 

Det er en tough rolle du har dig. For delen hvor skal du kunne jonglere mange bolde i luften på én og samme tid. Arbejde. Indkøb. Mad. Tøjvask. Kørsel. Logistik. Planlægning. Familie. Aftaler. Kærlighed. Rådgivning. Pyh. Vi tager hatten af for dit arbejde som sportsforælder.

Badminton Danmark har indgået samarbejde med ’Sidelinjen-­ – støt dit barns talent’. En helt gratis service til sportsforældre udviklet af Mental Motion.

– Forældregruppen er en meget vigtig gruppe for os i forbindelse med talentudvikling. Forældre har en vigtig rolle i forhold til at støtte deres barns sportsinteresse, både praktisk, men også følelsesmæssigt. Vi har i Badminton Danmark ikke ressourcer til at arbejde med forældrene en til en, så derfor har vi indgået det her samarbejde med Mental Motion, som matcher vores tilgang og værdier for talentudvikling, siger Elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom og fortsætter.

– For mange forældre, er det en stor og ny opgave at være ”sportsforældre” til et barn eller ungt menneske, som bruger rigtig meget tid på sin sport, og det er helt naturligt, at man som forældre af og til kan føle, at det er en vanskelig opgave. Vi ved fra forskningen i talentudvikling, at forældre både er den største støtte for de unge talenter, men samtidigt også kan være den største stressfaktor for de unge talenter. Så det er meget glædeligt, at vi nu – via samarbejdet med Mental Motion – kan tilbyde forældre en masse værktøjer, vejledning og gode råd til deres rolle som sportsforældre.

Sidelinjen – støt dit barns talent’ er en online service til forældre, som gerne vil hjælpe deres barn bedst muligt i sporten. Servicen er gratis og består af en lang række artikler og podcasts.

Derudover får du også adgang til et lukket forum, hvor du kan sparre med andre forældre, som står i samme situation som dig.

Servicen giver dig som forælder mulighed for at få konkrete værktøjer til, hvordan du fra sidelinjen hjælper dit barn igennem svære følelser, håndterer nederlag eller manglende selvtillid.

Du kan også få råd til, hvad du gør, når dit barn lukker i og ikke vil tale, oplever skadesperioder, eller andre udfordringer. Du kan læse og lytte til guides om, hvordan man træffer de svære valg om klubskifte, skole og fremtid. Derudover indeholder sidelinjen en masse viden om kost, sundhed og krop med specifikt fokus på det unge talent.

Vi ønsker med dette samarbejde, at alle forældre med tilknytning til Badminton Danmark får adgang til denne service.

Klik her for at melde dig direkte ind i Sidelinjen – Støt dit barns talent