Danmark får dobbelt op på positiv lodtrækning til Thomas og Uber Cup 2020

August 3, 2020 13:03 Skrevet af

Grupperne til Thomas & Uber Cup 2020 er stykket sammen, og de danske landshold er begge havnet i grupper, som cheflandstræner Kenneth Jonassen vender tomlen op til. – Det er afgjort to positive lodtrækninger, der giver forhåbninger, lyder det. Få her det fulde overblik over grupperne til verdensmesterskaberne for herre- og damelandshold fra 3.-11. oktober. 

 

Et skridt i den rigtige retning af verdensmesterskaberne for herre- og damelandshold, Thomas & Uber Cup, blev taget mandag morgen, hvor BWF udførte den formelle lodtrækning til gruppespillet.

Via en livetransmission på forbundets Youtube-kanal blev Danmark således placeret i gruppe med Thailand, Canada og Skotland på damesiden, mens de danske herrer landede i gruppe med Indien Tyskland og Algeriet.

Overordnet set efterlader det cheflandstræner Kenneth Jonassen med en veltilpas portion optimisme.

– Det er afgjort to positive lodtrækninger for Danmark, der er med til at give nogle forhåbninger, siger han og uddyber:

– For damerne er det en god gruppe at komme i, men det er samtidig en gruppe, hvor der kommer pres på. Der er ingen tvivl om, at Thailand er favoritter, så kampen bliver alt andet lige mellem de tre øvrige nationer, herunder Danmark. Vi er favoritter i begge opgør, men ingen af dem er givet, siger Kenneth Jonassen og fortsætter om herrernes lodtrækning:

– Der er ingen tvivl om, at herreholdet er landet i en god gruppe. Algeriet er en relativt blød modstander, og i opgøret med Tyskland er vi klare favoritter. Ikke mindst venter der så et spændende, på papiret, gruppefinaleopgør med Indien, hvor vi kommer til at stå over for den forhåbentlig første alvorlige test.

Klik her for at købe billetter til Thomas & Uber Cup

Efter at BWF i sidste uge aflyste de fire store asiatiske turneringer på programmet i september, China Open, Japan Open, Korea Open og Taipei Open, er Thomas & Cup det første store badmintonevent i den internationale turneringskalender. Det medfører både en god mulighed for at formtoppe til mesterskabet, men indeholder også en grad af usikkerhed, forklarer Kenneth Jonassen.

– Vi kommer til at søge at ramme en formtop til det her tidspunkt, men der er trods alt også en del usikkerhedsmomenter i spil. Blandt andet den faktor, at det efterhånden er rigtig længe siden, at vores spillere sidst har været i turneringskamp – men det er jo trods alt noget, der er ens for alle. Vi krydser under alle omstændigheder fingre for, at eventen kan lykkes, således badminton atter kommer i gang på den internationale scene til gavn for såvel spillere som fans verden over, lyder det fra cheflandstræneren.

Klik her for se hele lodtrækningsceremonien

Thomas & Uber Cup 2020 spilles fra 3.-11. oktober i Ceres Park i Aarhus og vil selvsagt kun afvikles, såfremt det lader sig gøre på en sundhedsmæssig forsvarlig måde for alle involverede set i lyset af coronavirussen.

 

Få overblik og samtlige otte grupper til Thomas & Uber Cup 2020 her:

Uber Cup:

Gruppe A: Japan (1), Taiwan (5/8), Egypten, Spanien.

Gruppe B: Korea (3/4), Indonesien (5/8), Australien, Malaysia.

Gruppe C: Thailand (3/4), Danmark (5/8), Canada, Skotland.

Gruppe D: Kina (2), Indien (5/8), Frankrig, Tyskland.

 

Thomas Cup:

Gruppe A: Indonesien (1), Malaysia (5/8), Holland, England.

Gruppe B: Kina (3/4), Taiwan (5/8), Australien, Frankrig.

Gruppe C: Danmark (3/4), Indien (5/8), Tyskland, Algeriet.

Gruppe D: Japan (2), Korea (5/8), Thailand, Canada.

 

Klik her for at tilgå denmark2020.dk, hvor du kan finde yderligere informationer om Thomas & Uber Cup 2020

 Tags: , , ,
Kategori: , , ,