Lars Møller, Badminton Danmark

Efter aflyst lempelse af forsamlingsforbud: UDM vil blive afholdt

august 7, 2020 12:11 Skrevet af

Badminton Danmark knokler i skrivende stund på for at få konkretiseret konsekvenserne af, at den planlagte lempelse af forsamlingsforbuddet fra 100 til 200 foreløbig er lagt på is. Som udgangspunkt ændres ikke på noget ift. de aktuelle retningslinjer, anbefalinger og restriktioner, ligesom UDM vil blive afholdt.  

 

Torsdag meldte regeringen ud, at beslutningen om at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200 personer, som var planlagt til at gælde fra på lørdag, annulleres.

Hverken Badminton Danmark eller DIF var på forhånd blevet orienteret og er således ubekendt med baggrunden for beslutningen, der ikke desto mindre medfører en række udfordringer for såvel klubber som Badminton Danmark, når det kommer til de kommende, planlagte turneringsaktiviteter.

Badminton Danmark arbejder i øjeblikket på højtryk for at orientere os og søge indsigt i konsekvenserne af den politiske beslutning. Bl.a. venter et hastemøde med DIF på mandag.

I skrivende stund er udgangspunktet dog, at der IKKE ændres noget i forhold til de aktuelle retningslinjer, restriktioner og anbefalinger.

Hvad angår UDM, som efter planen afvikles i næste weekend, 14.-16. august i Greve, vil der senere fredag blive udsendt særskilt information til deltagere og klubber om afviklingen af arrangementerne. Vi kan berolige med, at disse vil blive gennemført.

Hvad angår øvrig turneringsaktivitet, holdkampe, træninger osv. samt retningslinjer og anbefalinger i den forbindelse, vil Badminton Danmark først i løbet af den kommende uge være i stand til at kunne svare generelt på, efter de politiske partier onsdag genoptager forhandlingerne om samfundets genåbning af fase 4.

Klik her for at få overblik over Badminton Danmarks senest opdaterede anbefalinger og retningslinjer (11/6) i lyset af coronavirussen

Selve håndhævelsen og fortolkningen af forsamlingsforbuddet på maksimalt 100 personer ligger hos politiet. Det betyder, at det er de lokale politimyndigheder, som til hver en tid afgør, om et arrangement overholder de gældende restriktioner.

Badminton Danmark opfordrer fortsat alle til at følge myndighedernes retningslinjer, anbefalinger og restriktioner samt at gå i dialog med de lokale myndigheder (forvaltning, politi, etc.), såfremt man er i tvivl om, hvorledes eksempelvis et arrangement kan afholdes.

 Tags: , , ,
Kategori: , , ,