Gentofte Badminton Klub er Årets Ungdomsklub 2020

August 16, 2020 14:30 Skrevet af

Prisen som Årets Ungdomsklub uddeles hvert år af Badminton Danmark til en klub, som har udført et ekstraordinært stort stykke arbejde i ungdomsafdelingen. Søndag under RSL UDM 2020 gik prisen til Gentofte Badminton Klub.

 

Det er første gang, at den traditionsrige klub vinder prisen som Årets Ungdomsklub. Det var derfor ikke overraskende to glade og stolte Gentofte-trænere, Joshua Eipe og Frank Larsen, som modtog prisen på finaledagen til RSL UDM i Greve.

– Det er mega fedt og en kæmpe anerkendelse. Det en rigtig stor hæder, så det er helt fantastisk, siger Frank Larsen.

Med prisen som Årets Ungdomsklub 2020 følger en stor anerkendelse af det seneste års store stykke arbejde med udviklingen af deres ungdomsafdeling, og det glæder trænerteamet.

– Vi har lagt utallige timer i hele klubsetuppet, så det er selvfølgelig rigtig fedt, at der bliver kigget på os, og at de tiltag, vi gør, har en effekt, fortæller Joshua Eipe.

Klik her for at følge finalekampene ved RSL UDM 2020 live

Gentofte Badminton Klub har det seneste år iværksat en række positive initiativer.

Træner Frank Larsen peger på, at et af de initiativer, klubben har haft størst succes med, er at udvikle et stærkt træningsmiljø med fokus både på bredde og elite – og at det har haft en stor betydning for medlemstilgangen.

– Vi har haft investeret rigtig meget i vores miljø og vores setup. Vi har oprettet et performance-center, og vi har fået Peter Gade- Akademiet med ind over samt investeret i at have en stærkt trænerteam, så der er en masse trænere omkring vores unge spillere, fortæller Frank Larsen.

Gentofte har i denne sæson også haft stor succes med at tiltrække nye piger såvel som fastholde de piger, der allerede var medlem.

– Vi er en sport, hvor der er for få piger – og det ville vi lidt gerne ændre på. Vi har derfor haft stor fokus på at tiltrække piger. I et forsøg på netop at tiltrække piger har vi blandt andet ansat pigetræneren Josefine Frost, vi har nogle arrangementer kun for piger samt lavet træninger specifik til piger. Og netop disse tiltag er blot nogle af årsagerne til, at vi har oplevet denne succes på pigesiden, fortæller Frank Larsen.

Sammen med prisen som Årets Ungdomsklub vinder Gentofte 5000 kr. Pengene skal selvfølgelig gå til netop ungdomsafdelingen, fortæller Joshua Eipe.

– De skal bruges til arrangementer for vores ungdomsspillere – og måske lidt ekstra træning til vores unge spillere.

Højbjerg Badmintonklub og Tarup Paarup Badmintonklub var også nominerede til prisen som Årets Ungdomsklub, fordi de ligeledes gør et stort stykke ungdomsarbejde.

Fra Badminton Danmark skal der lyde en kæmpe tak til alle de klubber i hele landet, som hver dag yder en betydelig og mærkbar indsats for vores unge spillere.

 Tags: , ,
Kategori: , , , , ,