Syv klubber har gjort en ekstraordinær indsats og fortjener i den grad at være nomineret til prisen som Årets Badmintonklub.

Af Julie Homann Carøe, DGI Badminton

 

Hver dag hele året rundt bliver der gjort et stort arbejde i de danske badmintonklubber, og rigtig mange danskere nyder at komme i klubberne – både for det sociale og det sportslige.

Hvert år er der nogle klubber, der får ekstra vind i sejlene og oplever ekstra fremgang, udvikling og badmintonglæde. Det er disse klubber vi hylder, når vi kårer Årets Badmintonklub på DGI Badminton og Badminton Danmarks fælles årsmøde den 12. september i Kolding.

 

De syv nominerede badmintonklubber i 2020 er:

Fredensborg Badminton 05

Klubben arbejder ud fra 10 etiske bud til henholdsvis trænere, spillere og forældre, og alle bakker op om Fredensborgs værdier. Klubben oplever stor interesse og tilslutning, og der er ventelister på flere hold. Fik forrige år et klublokale eller det ”sociale rum”, som det kaldes internt. Lokalet understøtter den stærke sociale ånd, hvor der er plads til blandt andet arrangementer og lektielæsning.

 

Vejle Badmintonklub

Vejle Badmintonklub har de sidste tre år oplevet en stor medlemsfremgang. 80 nye medlemmer er kommet til klubben og ud af disse er ca. 50 ungdomsmedlemmer.

Klubben har lavet tilbud til spillere i alle aldersgrupper, lige fra de yngste med et MiniTon-hold, træning for de bedste spillere, til tilbud for den helt nye spiller. Derudover har klubben valgt at udleje færre motionsbaner, så der er plads til flere ungdomsspillere og FleksiFjer for voksne.

Klubben har fokus på uddannelse af egne trænere, skaffe flere frivillige i klubben, lave arrangementer der samler klubben, som en juleturnering, klubmesterskaber, arrangement for piger og klubture til Tønder eller Tyskland.

 

Københavns Badminton Klub

KBK er et sted, der emmer af energi, historie, udvikling og samhørighed. Klubben favner alle aldre og niveauer fra de yngste minitonspillere på knap 3 år til veteraner, der har spillet badminton i en menneskealder, videre til firmabadminton og til talent- og elitespillere. KBK har i 2019/20 startet nye hold op for teenagere, specialskolebørn og hold for børn på fritidshjem og fritidsklub. Klubben har fokus på at uddanne sine trænere, den har lavet yogahold for voksne (spillere og forældre sammen), skadesforbyggende yoga for ungdomsspillere, workshop for piger (mental balance, træning og skadesforbyggelse), workshop for turneringsspillere (mental balance og yoga som skadesforebyggelse).

 

Bjergby-Mygdal Idrætsforening Badminton

Bjergby-Mygdal Idrætsforening (også kaldet BMI) har især imponeret indenfor VoksenFjer og 60+.

For to år siden startede klubben et 60+ tilbud op mandag formiddag. De delte flyers rundt i alle postkasserne i byen og ventede spændt på at se, hvor mange der dukkede op til første træning. De havde sat 30 kaffekopper frem. Der kom 80!

Siden da har 60+ holdet nærmet sig 100 deltagere, som hver mandag mødes til morgenkaffe, rundstykker og badmintonaktiviteter m.m. – og skulle man blive skadet til træning, er der heldigvis mulighed for at spille kort i cafeteriet og stadig være en del af fællesskabet.

For et år siden satsede klubben så på VoksenFjer. Og her kom 36. Klubben har en sprudlende ungdomsafdeling og MiniTon godt på vej.

 

Tarup Paarup Idrætsforening Badminton

TPI har de sidste fire til fem år arbejdet målrettet med en strategi om at løfte klubben og ikke mindst deres ungdomsarbejde. Dette er lykkes til fulde og mere til. Klubben har etableret en organisation hvor alle kender deres rolle, og hvor forældrene er inkluderet i arbejdet med at etablere en stærk badmintonklub.

Klubben har i dag en flot og velfungerende ungdomsafdeling. Denne satsning har dog ikke været på bekostning af deres seniorafdeling, som også oplever fremgang.

Derudover har klubben investeret i at give deres ungdomstrænere et ”løft” på kompetencerne. Alt i alt en sund klub, der har kurs mod mere.

 

Badmintonklubben Blans-Sundeved

Badmintonklubben Blans-Sundeved er utrolig god til at tage imod nye medlemmer og forældre, der er fokus på den gode personlige velkomst.

Klubben har MiniTon, ungdomstræning og voksentræning for både konkurrence og bredde. Badmintonklubben Blans-Sundeved har fokus på sociale arrangementer, som skal give gode oplevelser og være sjove.

De arrangementer og tiltag som startes op, bliver altid en succes, uanset om det er opstart af MiniTon, afholdelse af begynderturneringer eller en turnering.

Blans-Sundeved har fokus på at få nye medlemmer og holde fast i de eksisterende ved at tilbyde badminton på flere niveauer og lave gode sociale arrangementer, som involverer spillere og forældre.

 

Knudsker Badmintonklub

Knudsker Badminton har gennem hele år 2018 brugt en særlig strategi. Nemlig at skabe en synergieffekt blandt klubbens medlemmer, der i al sin enkelthed går ud på altid at fortælle den gode og positive historie ude i byen, i klassen eller på arbejdspladsen.

Knudsker Badminton er rige på ungdomsspillere. Og klubben har valgt at sætte endnu et skib i søen. Småbørnsfamilier skulle også ind i klubben og derfor startede klubben MiniTon op. Det drives udelukkende af forældre, der har været på MiniTon-kursus, og som nu kører familiebadminton for en masse småbørnsfamilier. Det har trukket en masse nye hænder ind i klubben. Knudsker Badminton arrangerede en stor seniorholdturnering i klubben, og inviterede alle øens seniorspillere til spisning og kamp. Klubben har også inviteret øens gymnasieelever indenfor efter skoletid. Det væltede ind med elever, der nød godt at muligheden og man planlægger at gentage tilbuddet til efteråret igen.

 

En jury kårer vinderen af Årets Badmintonklub, der foruden taktfaste klapsalver og den store ære modtager 10.000 kr. til det videre arbejde i klubben.

Se vinderen bliver kåret – tilmeld dig årsmødet den 12. september ved at klikke her