Badmintonphoto

For mange afbud: Thomas og Uber Cup udskydes på ny

September 15, 2020 06:00 Skrevet af

En række afbud sætter desværre en stopklods for afholdelsen af verdensmesterskaberne for herre- og damelandshold, Thomas & Uber Cup, i uge 40 og 41. BWF og Badminton Danmark har truffet den svære beslutning om i stedet at udskyde mesterskaberne til 2021. DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR spilles fortsat som planlagt i uge 42, men Denmark Masters i uge 43 aflyses også.

 

Knap fire ugers badmintonfestival på dansk grund i oktober bliver desværre ikke den længe ventede realitet, som badmintonfans og -spillere verden over havde håbet på.

For mange afbud fra diverse af sportens stornationer, herunder Indonesien, Taiwan (Chinese Taipei) Thailand og Sydkorea, har medført, at Badminton Danmark og BWF nu vælger at udskyde Thomas & Uber Cup, verdensmesterskaberne for herre- og damelandshold, til 2021.

En konsekvens, som direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen, ikke overraskende er ærgerlig over.

– Der er ingen tvivl om, at vi virkelig havde håbet på, at det nu skulle være, at verdensmesterskaberne for herre- og damelandshold skulle spilles i Danmark for første gang. Vi har haft stort set alt på plads i Aarhus i tråd med de gældende retningslinjer, restriktioner og anbefalinger i lyset af coronasituationen og kunne med ro i maven have budt såvel spillere, officials, medarbejdere og tilskuere inden for i sundhedsmæssigt forsvarlige og trygge rammer. Det har hele tiden været vores øverste prioritet. Desværre har udviklingen af coronasituationen både i Danmark og internationalt bevirket, at en række lande og spillere fortsat er meget utrygge ved eller direkte forhindret i at rejse til Danmark, siger Bo Jensen og tilføjer:

– Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at få tingene til at ske, så vi er selvfølgelig helt vildt ærgerlige, men vi glæder os i det mindste over, at Thomas & Uber Cup vil blive spillet i Danmark i det nye år for første gang nogensinde på dansk grund. Hvornår det nøjagtigt skal ligge, arbejder vi i øjeblikket på at få afklaret, men vi ser på en mulig termin i efteråret mellem OL og individuelt VM, siger han og understreger, at mesterskaberne fortsat forventes afviklet i Aarhus.

Klik her for at læse mere om DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR

På trods af den nedslående nyhed om udskydelsen af Thomas & Uber Cup, kan badmintonfans glæde sig over, at DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR i Odense afholdes som planlagt og traditionen tro i uge 42. Imidlertid bliver Denmark Masters, som skulle være spillet i uge 43, aflyst.

DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR bliver dermed knudepunktet for verdenstoppens tilbagevenden til badmintonbanerne og vil fortsat være en HSBC Super 750 World Tour turnering med 750.000 USD i præmiesum.

Til trods for de forskellige aflysninger ser Bo Jensen frem til, at badmintonsporten og international topbadminton skydes i gang igen til verdens næstældste internationale badmintonturnering i Odense.

– Det er vigtigt for sporten, fansene og spillerne, at der tilsvarende en lang række andre idrætsgrene kommer gang i tingene igen på topniveau. Derfor er vi selvfølgelig fulde af forventning til turneringen i Odense, hvor vi ser frem til at byde verdenstoppen, fans, tilskuere og øvrige velkommen tilbage i trygge rammer, siger Bo Jensen.

Badminton Danmark opfordrer alle fans, alle med billet og øvrige interesserede til at holde sig orienteret på denmark2020.dk, badminton.dk og på Badminton Danmarks FAQ.

Klik her for at komme til Badminton Danmarks FAQ, hvor du blandt andet kan læse mere om, hvad du kan gøre, hvis du har billet til Thomas & Uber Cup.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,