På nogle punkter er de enige, men flere steder er der også splittelse, når det kommer til, hvem der bærer favoritværdigheden i doublekategorierne til Li-Ning Skovshoved Elite Grand Prix. Bliv klogere på GP-spillernes egne spådomme forud for weekendens Grand Prix Circuit-turnering i Skovshoved.

 

Fredag går det løs i Skovshoved, hvor sæsonens anden Grand Prix Circuit-turnering løber af stablen, og den danske subelite skal krydse klinger med hinanden.

Her er det den danske rangliste, som har dikteret seedningerne, men erfaringen viser, at stjernerne i programmet ikke med statsgaranti holder stik hver gang.

Klik her for at få overblik over seedningerne til Li-Ning Skovshoved Grand Prix

Derfor har vi spurgt en række af dem, der har fingeren tættest på pulsen, turneringsdeltagerne selv, hvem de ser som favoritter til at tage titlen, og hvem de måske øjner en overraskelse fra.

Bliv klogere på, hvad der venter i weekenden i Skovshoved herunder, og husk, at der i hallen kun er adgang for spillere, trænere og officials. Til gengæld kan alle de interessante opgør streames direkte hele weekenden SIF Badmintons youtubeside, som du kan tilgå ved at klikke her.

Klik her for at se kampprogrammet og løbende resultater

 

Favoritterne i herredouble

Mads Muurholms (Værløse) favoritter herredouble: Joel Eipe, Skovshoved/Jeppe Bay Madsen, Solrød Strand

– Jeg tror, at Joel Eipe og Jeppe Bay Madsen er et godt bud. Joel spiller på hjemmebane, og de er begge rigtig gode spillere. Spørgsmålet er, hvordan de gør det sammen, for jeg mener ikke, at de har spillet sammen før. Men begge er gode i servefasen og rigtig gode med ketsjeren, og så tror jeg til gengæld også, at de har et højt topniveau, hvis de begge rammer den.

Steve Olesens (KMB2010) favoritter i herredouble: Joel Eipe/Jeppe Bay Madsen

– Jeg tror, at Joel og Jeppe vinder. De har gjort det godt i holdkampene, og de har i min optik det bedste spil i øjeblikket. Hallen er hurtig, og de er gode i det hurtige spil, og i servefasen er de rigtig stærke. Så jeg ser dem som favoritter.

 

Overraskelsen i herredouble

Mads Muurholms bud på overraskelsen i herredouble: Andreas Søndergaard, Værløse/Jesper Toft, Højbjerg

– De er selvfølgelig seedede, så hvor overraskende det, kan man diskutere, men jeg mener ikke, at de har spillet sammen før, så det bliver spændende at se. Søndergaard har ramt et højt niveau i år i ligaen og til sidste Grand Prix-turnering i Højbjerg, og Toft er blevet mere stabil. Toft er en kreativ spiller, der kan en masse, mens Søndergaard er godt til at arbejde nede fra bagbanen, så på den måde tror jeg, de kan supplere hinanden godt.

Steve Olesens bud på overraskelsen i herredouble: Steve Olesen/Mads Emil Christensen, KMB2010 eller Andreas Søndergaard/Jesper Toft

– Jeg synes sgu, at jeg kan et eller andet, og Mads Emil og jeg har spillet okay til træning sammen i KMB. Derudover synes jeg, at Andreas Søndergaard og Jesper Toft har lavet rigtig fine resultater i ligaen, hvor de hver især har spillet godt. I Højbjerg synes jeg, at vi så mange overraskelser, så helt overordnet set tror jeg, at rusten efter coronapausen lige skal bankes helt af. Så det bliver spændende igen at se, hvor folk ligger spille- og niveaumæssigt.

 

Favoritterne i damedouble

Julie Finne Ipsens favoritter i damedouble: Mai Surrow/Julie Finne-Ipsen, Værløse

– Mai og jeg har gjort det godt til de andre Grand Prix-turneringer, og så er vi jo også topseedede. Men det bliver selvfølgelig spændende at se, om vi kan holde vores seedning. Jeg har fået fjernet visdomstænder for to uger siden, men ellers er vi begge klar.

 

Overraskelsen i damedouble

Julie Finne-Ipsens bud på overraskelsen i damedouble: Flere om buddet

– Jeg tænker, at det bliver rigtig spændende at se, hvem der vinder, hvis Clara Graversen/Natasja Anthonisen og Christine Busch/Amalie Schulz render ind i hinanden i anden runde. Clara og Natasja har haft god tur i den på det seneste og spillet med god selvtillid, især efter de vandt U19 DM. De er dygtige, de fire unge piger, så det bliver fedt at se, men ellers kunne et godt tredje bud være Marie Louise Steffensen/Isabella Nielsen.

 

 

Favoritterne i mixeddouble:

Mads Muurholms favoritter i mixeddouble: Ditte Søby, Værløse/Sebastian Bugtrup, Hvidovre

– Jeg tror, at Ditte Søby og Sebastian Bugtrup godt kunne gå hen at vinde. Jeg synes, de så rigtig gode ud i Højbjerg. De er især skarpe, når Ditte styrer nettet, og Buch leverer god bevægelse bagfra, samtidig med at han slår rigtig hårdt.

Julie Finne Ipsens (Værløse) bud på overraskelsen i mixeddouble: Jeppe Bay Madsen, Solrød Strand/Sara Lundgaard, Skovshoved

– Jeg tænker, at Jeppe og Sara er favoritter. De er også topseedede, og så kan de spille på meget højt niveau, hvis de rammer deres topniveau. Jeppe har godt overblik og Sara er dygtig til at dække nettet, så jeg synes virkelig, at de kan noget, når de rammer den.

 

Overraskelsen i mixeddouble

Mads Muurholms (Værløse) bud på overraskelsen: Tobias Holst/Claudia Paredes, Skovshoved

– Jeg synes, at Tobias og Claudia har set gode ud i holdkamp. De er et relativt nyt makkerskab, og det virker til, at tingene er begyndt at køre bedre for dem. Begge er gode i det flade, og Holst er hurtig på baglinjen.

Julie Finne Ipsens (Værløse) bud på overraskelsen i mixeddouble: Ditte Søby/Sebastian Bugtrup

– Jeg ved ikke, om det vil være mega overraskende, hvis Ditte og Sebastian leverer et godt resultat. De gjorde det mega godt i Højbjerg, så jeg er spændt på at se, om de kan gøre noget tilsvarende igen. Når de spiller med selvtillid, er de et rigtig godt par, der især formår at lægge et godt tryk.

Følg med på badminton.dk senere torsdag, hvor også flere singlespillere tager et kig i spillerspåkuglen forud for Li-Ning Skovshoved Elite Grand Prix.