Det Nationale Elite Træningscenter - NETC - Brøndby - elitebadminton - udvikling - glæde - verdensklassespillere

Hvordan forholder din forening sig til seksuelle krænkelser?

September 25, 2020 07:50 Skrevet af

Seksuelle krænkelser er et tabubelagt og vanskeligt emne at forholde sig til for en idrætsforening. Men nu lancerer DIF i samarbejde med en række andre organisationer en kampagne, som giver foreningerne en række vigtige værktøjer.

DIF lancerer sammen med en række partnere kampagnen ’Når grænser brydes’ om seksuelle krænkelser i foreningslivet, og den har to overordnede formål:

– At hjælpe foreningerne med at kunne forholde sig til emnet seksuelle krænkelser og kunne fastlægge retningslinjer, så man klubberne forhåbentlig kan undgå krænkelser

– At hjælpe de foreninger, som desværre alligevel får en sag. Hvis de på forhånd har forholdt sig til emnet, så vil de bedre kunne tackle en efterfølgende sag.

Klik her og find kampagnens hjemmeside.

På kampagnens hjemmeside, kan foreninger søge viden om, hvordan den sætter grænser og laver leveregler, og hvor der er en række eksempler på, hvad man skal være ekstra opmærksom på.

Desuden er der udarbejdet et grundigt e-læringskursus, som er gratis for alle foreninger og forbund. Det er er gratis at oprette sig som bruger, og kurset findes ved at klikke på webshop og søge efter ’Seksuelle krænkelser i idrætsforeninger´.

Find e-læringsportalen lige her.

DIF har også fået produceret tre film, som beskriver, hvordan krænkelser kan opstå. Disse film kan bruges kvit og frit af forbund og foreninger. De kan findes her:
Bare en SMS
Efter træning
Send et billede

Kampagnen er udarbejdet gennem det seneste år i et samarbejde mellem DIF og:
KFUM-Spejderne
KFUM og KFUK
Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler
Red Barnet
Dansk Skoleidræt
DUF
SDUKategori: , , ,