Om få timer er ventetiden for verdens bedste badmintonspillere langt om længe forbi, når DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR skydes i gang. Selvom turneringen er ramt af flere afbud, giver det omvendt mange danske talenter en oplagt mulighed for at vise sig frem på den store internationale scene. – Det bliver en mega stor oplevelse for os som par, lyder det fra den 19-årige damedoublespiller Natasja Anthonisen, der spiller sammen med Clara Graversen.

 

Hele 17 danske spillere træder tirsdag ind på det grønne halgulv i Odense til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR for første gang i karrieren, når dette års udgave af turneringen sættes i gang.

To af dem er den unge damedoublekonstellation med Natasja Anthonisen og Clara Graversen, der tilbage i august vandt UDM i U19-rækken.

Nu gælder det så på den helt store internationale scene. Noget de begge glæder sig til.

– Det er jo ikke noget, vi har prøvet før det her med så mange publikummer og så stort et setup, så det bliver en mega stor oplevelse for os som par. Det bliver fedt at spille i sådan en kulisse, siger Natasja Anthonisen, mens Clara Graversen tilføjer:

– Da vi fik beskeden, om at vi skulle være med, tænkte jeg, det var fedt, at vi fik chancen for at være med i så stor en turnering, så vi kan se, hvor langt vi ligger fra de andre seniorspillere. Forhåbentlig kan vi komme ind og drille lidt. Så det er en fed mulighed for os.

Se kampprogrammet for DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR her

Parrets forberedelser til turneringen har primært foregået uden for banen, og her har især kommunikationen mellem de to spillere været i fokus.

– Det har mest været mentalt, vi har forberedt os. Vi har haft mange snakke, der har kunne styrke os som par, da det jo er vigtigt, at vi har det godt sammen på banen. Selvfølgelig har vi også trænet sammen, spillet nogle kampe og arbejdet på ting, vi skal blive bedre til som par, men de fleste forberedelser ligger i vores kommunikation. Det er vigtigt, at vi kommunikerer og bakker op om hinanden, i stedet for at trække sig ind i sig selv, siger Clara Graversen.

Natasja Anthonisen støtter op om dette.

– Vi skal snakke mere sammen inde på banen, når det går dårligt, i stedet for at gå væk fra hinanden. Vi skal blive stærkere som par.

Nu får det unge damedoublepar så muligheden for at udvikle sig og suge en masse erfaring ind, både som spillere og som par, til en Super 750-turnering. En turnering, hvor parret kan gå ind og spille frit, hvilket kan være til danskernes fordel.

–  Når vi er underdogs, og er under pres, så kan vi godt gå ind og spille godt. Der er ikke de store forventninger til os, og det gør, vi kan gå ind og spille mere frit, siger Natasja Anthonisen forud for DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR-debuten.

Klik her og læs magasinet for DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR

I alt er der 17 danske debutanter til Denmark Open, der spilles i Odense Idrætshal fra 13.-18. oktober, som du kan se her:

 

Mixeddouble:

Emil Lauritzen (også med i HD)

Kristian Høholt Kræmer

Sara Lundgaard

Mathias Thyrri

Iben Bergstein

 

Damedouble:

Natasja Anthonisen

Clara Graversen

Amalie Cecilie Kudsk

Signe Schulz

 

Damesingle:

Line Christophersen

Irina Amalie Andersen

 

Herredouble:

Daniel Lundgaard

Mouritz Troels Munk

Oscar Sunekær

Lasse Mølhede

Mads Muurholm

 

Herresingle:

Victor Svendsen