BadmintonPlayer, Tournament Planner og CUP2000 – hvilket system bruges egentlig til hvad, og hvordan skrider tingene frem? Spørgsmålene er mange, og tingene har det med at blive blandet sammen. Derfor giver vi her en status og besvarer en række ofte stillede spørgsmål om de forskellige programmer og funktioner.

 

Hvad er BadmintonPlayer og Tournament Planner?

BadmintonPlayer er i dag stedet, hvor vi samler alt om konkurrenceaktiviteter i Badminton Danmark og DGI Badminton.

Her behandler vi løbende alle rangeringer på baggrund af indsamlet data, så man kontinuerligt får de mest jævnbyrdige kampe ift. ens aktivitetsniveau. Jo mere aktiv man er, jo mere præcist bliver man placeret ift. jævnbyrdige modstandere.

Der er forskel på BadmintonPlayer (BP) og Tournament Planner (TP).

 • TP er vores nye interne turneringsplanlægnings- og afviklingsprogram for arrangører af åbne individuelle turneringer. Det er et program kun for turneringsarrangøren.
  • Alle oplysninger, som arrangøren genererer i TP, vises herefter ved forskellige web services på BP.
 • BP er vores eksterne platform, hvor man kan tilmelde sig bl.a. konkurrenceaktiviteter. Her vises lodtrækninger, resultater og ranglister både fra holdkampe og individuelle turneringer.
  • Oplysninger i BP kommer fra to forskellige kilder, fra TP (individuelt) og fra egne moduler, som intet har med TP at gøre.

 

Hvad er forskellen på planlægnings- og afviklingsprogrammerne, det nye Tournament Planner og det gamle CUP2000? 

 • Mens TP er vores nye og fremtidige turneringsplanlægnings- og afviklingsprogram for arrangører af åbne individuelle turneringer, er CUP2000 vores tidligere program, som nu er udfaset.
  • Turneringsplanlægnings- og afviklingsprogrammet sørger for at alle kan følge med i stillinger mv. i individuelle turneringer på BP, hvis den lokale arrangør benytter programmet rigtigt.
  • Turneringsplanlægnings- og afviklingsprogrammet overfører løbende alle informationer, der gør, at ranglisterne mv. bliver opdateret med den nyeste information.
 • De mest markante forskelle på de to programmer er offentliggjort i en række vejledninger og manualer, samt i en række videoer, som kan findes her, så brugere, der har siddet med begge versioner, kan se og sammenligne forskellige funktioner. Man kan sige, at det endelige produkt er det samme.
  • brugervenlighed og automatik kan der være delte meninger ift. det program, vi har benyttet og udviklet på i de sidste 20 år (CUP2000), og det program, som hele verden inkl. os selv bruger (TP).

 

Hvad er status på videreudviklingen af Tournament Planner og BadmintonPlayer? 

 • Vi ser nogle forbedringer for turneringsarrangøren ift. automatisk seedning, som vi arbejder med udvikleren om i den kommende tid.
 • Vi ser på udvikling af et præmiemodul, som vi også havde det i CUP2000. Det er vi ved at udvikle i BP i stedet og arbejder på, at det er klar til implementering inden jul.
 • Vi ser på udvikling af et modul, som automatisk håndterer X-makkere på sigt.
 • Vi er næsten klar med en opdatering, som forbedrer kampnummerering (som kamptidsnumre), så alle kampe fx 10:30 får et løbenummer alt efter antal baner til rådighed. Derved kan man se, hvilken rækkefølge man kaldes på banen.
 • Vi har løst problematikken, som TP har haft med at overskrive resultater under en turnering, hvor det efterfølgende har set ud, som om det var et BP-problem, da der således manglede resultater fra en række kampe. Særligt ved en arrangør, der bruger flere haller.
 • Ligeledes har vi fikset, at turneringsarrangøren får e-mails med over i TP på spillerne, så det er lettere at kommunikere ud om rettelser og afbud o. lign. Herunder kan man se de enkelte spilleres niveau, så arrangører kan validere tilmeldinger.

 

Hvor langt er BP fra CUP2000-visningerne (som vi kendte dem) ift. individuelle turneringsresultater?

 • I det nye BP er vi i fuld gang med at få den sidste funktionalitet, som mangler ift. det gamle CUP2000 på plads.
  • Der er funktionalitet, som længe har været tilgængelig, men som arrangørerne blot ikke har taget i brug endnu. Det vil vi opfordre alle arrangører til. Fx har det længe været muligt i BP at uploade både invitation og program til alle individuelle turneringer.

 • I det nye BP er der funktionalitet, som er forbedret, såsom sammenkædning af spillerprofil og programmer/resultater, hvilket giver hurtig adgang til oplysning om den spiller, man skal møde.

Til den kommende weekend virker nu også, at man kan finde spillere på klubniveau samt næste kamp, selvom en turnering spilles i flere haller. Ligeledes virker puljestillinger igen.

 • I det nye BP arbejder vi lige nu på et invitationsmodul, som vi har klart inden jul, som gør det noget lettere at invitere til en individuel turnering og herefter genbruge samme informationer i sit program.

Tre vigtige funktioner, der forventes færdige inden jul:

Vi har tre større ting, som vi arbejder på at få fikset inden jul, og indtil da beder vi om lidt tålmodighed ift., at vi mistede en del tid i nedlukningen af Danmark pga. hjemsendelser af personale i en længere periode fra marts til og med juli. Derfor kom vi desværre lidt bagud med nogle vigtige opgaver, som burde have været klar til sæsonstart.

 • Vi arbejder lige nu på, at man kan se sin næste kamp efter puljespillet. Herunder hvem skal man møde i næste kamp, om der generelt er et afbud, eller om der er blevet indsat reserve.
 • Vi arbejder lige nu på, at man kan se, hvilke kampe der er gået i gang med at spille (kaldt ud), og så er det op til den enkelte arrangør, om man vil supplere med liveopdatering.
 • Vi arbejder lige nu på, at man kan se spilletræet som et menupunkt under hver turnering, så man hele tiden kan få et lettere overblik (efter eventuelle puljekampe). Herefter vil det ikke længere være nødvendigt at uploade pdf-version af spilletræ.

 

Hvor langt er BP Holdturneringsmodulet fra at være helt klart?

 • Vi er som med så mange andre ting kommet lidt bagud pga. nedlukningen før sommeren ift. et helt nyt modul, der skal hjælpe med at sætte den rigtige rækkefølge af spillerne i holdopstillingen i ungdomsholdturneringen, samt at man kan få adgang til at se de enkelte spilleres point, imens man sætter sit hold til den næste holdkamp. Det er klart inden d. 14/11, hvor vi skal spille næste holdrunde for ungdom.
  Det var planen dette skulle være klar til d. 14/11, men grundet teknisk udfald, var den nye beta version ikke muligt at få i drift, vi arbejder på højtryk for at udgive den nye betaversion
 • Næste fase er at få nogle implementeringserfaringer, og herefter til den kommende sæson at udrulle samme funktionalitet for seniorer, samt udbygge ungdomsholdmodulet med et tjek på om ens hold er lovligt opstillet til den enkelte holdkamp.

 

Man kan følge udviklingen løbende i vores FAQ.