Badminton Europe

Solide Mads Vestergaard/William Kryger Boe sikrer sig UEM-finaleplads

November 6, 2020 17:57 Skrevet af

William Kryger Boe og Mads Vestergaard er finaleklar ved UEM i Finland efter en solid tosætssejr på 21-10, 21-16. Clara Løber/Mette Werge må til gengæld nøjes med en flot bronzemedalje, efter de fredag tabte deres semifinale trods en hæderlig indsats. I finalen venter drengene modstand af en anden kaliber end i dag, lyder det fra U19-landstræner Rune Ulsing. 

 

De skulle bare bruge 21 minutter, William Kryger Boe og Mads Vestergaard.

Så fluks var den unge danske herredouble nemlig til at inkassere 21 point ad to omgange i UEM-semifinalen fredag eftermiddag, og de er således i finalen ved mesterskaberne.

Det skyldes ikke mindst et stærkt fokus og en klingende skarphed i serv-retur-spillet, fortæller U19-landstræner Rune Ulsing.

– Jeg synes virkelig, at drengene i deres seneste to kampe, specielt i dag, formår at lukke modstanderne ned og spille yderst fokuseret. De er rigtig gode i serv-returen og holder godt fast i det. Når de er i det mode, synes jeg også, at de er de allerbedste på de parametre. Så en rigtig solid præstation i dag i en kamp, hvor de også var favoritter, siger Rune Ulsing.

Klik her for at se alle dagens semifinaleresultater

I finalen står de to unge herredoublespecialister over for de topseedede russere, Egor Kholkin/Georgii Lebedev. Her venter ifølge U19-landstræneren et helt andet niveau og tempo, end tilfældet var det i semifinalen.

– Det er to rigtig gode spillere, de skal op imod, som kommer til at udfordre drengene på en helt anden måde end i dag. Både i serv-retur-spillet, men specielt også på tempoet. Det er to spillere, som træder langt mere frem i banen, spiller i et højere tempo og lægger et hårdt tryk bag fra, mens de er gode til at flytte sig fra hinanden, siger Rune Ulsing om finalemodstanderne.

På trods af de rosende ord om russerne fremhæver han, at Boe/Vestergaard bestemt har chancer for at tage guldet.

– Men de skal indstille sig på en anden situation end i dag. Jeg tror, at finalen kommer til at handle om, hvem der holder bedst sammen på det mentalt, og der tror jeg faktisk, at Mads og William er stærke, mens den ene russer tidligere har virket lidt påvirket af tingene. Så det skal vi selvfølgelig lure og få det bedste ud af, hvis det bliver tilfældet i morgen, siger Rune Ulsing.

Læs også: Sådan forholder Badminton Danmark sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten i Danmark

For Clara Løber/Mette Werge var der ligeledes mulighed for en finaleplads ved årets UEM, men desværre lykkedes det ikke den unge konstellation at gøre den danske herredouble kunsten efter.

Den russiske modstand viste sig ganske enkelt for stærk og lukkede kampen i to sæt 11-21, 17-21, selv om danskerne viste tænder i løbet af navnlig andet sæt.

– Pigerne har perioder i begge sæt, hvor de træder lidt ud af game-planen og prøver at lave point lidt for hurtigt. Desværre kommer de til at lave lidt for mange fejl, som de ikke får hentet ind igen, fortæller Rune Ulsing, som på trods af nederlaget understreger, at damedoublen kan være godt tilfredse med deres præstation ved mesterskaberne.

– Derudover leverer de en rigtig god præstation i dag, specielt på den måde de træder ind i kampen og holder sig godt i det i andet sæt, siger han.

Læs også: For første gang i syv år: Danmark er ungdomseuropamestre for hold

UEM-finalen i herredouble spilles lørdag omtrent klokken 12.30 dansk tid og kan heldigvis opleves direkte på Badminton Europes livestream.

Vi ønsker drengene al mulig held og lykke i finalen og pigerne tillykke med bronzepræstationen!

Klik her for at gå til Badminton Europes livestream

Klik her for at få overblik over alle fem UEM-finaler lørdagKategori: , , ,