Kenneth Jonassen - Træner - Træning
Badminton Danmark

Kenneth Jonassen nomineret til stor pris til SPORT 2020

November 27, 2020 07:35 Skrevet af

Den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen er blandt de tre nominerede til Team Danmark og Salling Groups Trænerpris, som uddeles ved DR’s sportsgalla, SPORT 2020. – Det, jeg gør og kan, er at give de store talenter muligheden for at udfolde deres talenter, siger cheflandstræneren.

 

Han sad bag stolen, da Viktor Axelsen smed trøjen i eufori over sin All England-sejr. Han sendte to danske herresingler i finalen ved DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR. Og han har gennem flere år arbejdet kontinuerligt med at flytte danske spillere fra talent til verdensklasse i et stærkt og udviklingsrigt træningsmiljø.

46-årige Jonassen er af blandt andet disse grunde nomineret til Team Danmark og Salling Groups Trænerpris 2020.

Da vi fanger ham til en snak om hans flotte nominering, åbner han op for, hvordan han udvikler sine spillere fra talenter til verdensstjerner.

– Vi skal give talenterne og spillerne roen til at forstå, at verdensklasse tager lang tid. Verdensklasse kommer ikke af sig selv. Verdensklasse skal hele tiden forbedres og fornyes, fordi der er altid nogle ude i verden, som kigger på, hvordan vi skal slås. Vi må aldrig hvile på laurbærrene, siger Kenneth Jonassen og uddyber.

– Det, jeg gør og kan, er at give de store talenter muligheden for at udfolde deres talenter. Det er at udvikle deres drøm til en realitet gennem massevis af nederlag, tvivl og så videre. Her skal vi blive ved med at se konstruktivt på deres udvikling, og jeg skal vide, hvornår jeg skal presse dem, samle dem op og rose dem.

Det falder også den tidligere herresinglespiller nemt ind at sende æren videre til sine samarbejdsrelationer, når han skal forholde sig til sin nominering som årets bedste træner.

– Først og fremmest er jeg glad og taknemmelig. Dels er jeg stolt af at komme igennem nåleøjet til en nominering. Der er mange trænernavne, så det i sig selv er en kæmpe cadeau til mig, men også til alle mine kollegaer og de eksperter, jeg arbejder sammen med. For man gør jo ingenting alene i den her verden.

– Prisen er jo en hyldest til trænergerningen. Til alle dem der sidder bagved og trækker i trådene, og får tingene til at ske. Vi klarer det jo aldrig uden exceptionelle spillere eller idrætsudøvere, og her har vi jo et stort ansvar, så jeg er taknemmelig for, at der er folk som er opmærksomme på, at der er trænere i Danmark, som forsøger at gøre en forskel, siger Kenneth Jonassen.

Om den herresingleansvarlige cheflandstræner løber med prisen i januar, bliver spændende at se. For de to øvrige nominerede er også stærke navne: Anders Lund, cheflandstræner i Dansk Cykle Union, og Mette Barfod, landstræner i Dansk kajak og kano forbund.

I januar blev banelandstræner i cykling Casper Jørgensen den første nogensinde til at vinde Team Danmark og Salling Groups Trænerpris. Den 2. januar har Kenneth Jonassen chancen for at bliver den blot anden træner til at vinde prisen.

Det er Team Danmark og Salling Group som er gået sammen om at uddele en trænerpris for at hylde de personer, der står bag de danske atleter og dermed har en stor andel i de flotte præstationer, der bliver leveret på tværs af sportsgrene.

Sportschefer i Team Danmark-støttede forbund, verdensklasse- og eliteatleter samt Team Danmark-medarbejdere har alle haft mulighed for at indstille kandidater til prisen. De tre nominerede og vinderen er herefter udpeget af en komité bestående af Team Danmarks formand Lars Krarup, direktør Lone Hansen, Salling Groups administrerende direktør Per Bank, DIF’s direktør Morten Mølholm og Henrik Them som atletrepræsentant fra aktivkomitéen.

I 2018 vandt Kenneth Jonassen BT og Coachers Trænerpris på disse kriterier: Prisen som Årets Træner uddeles til den træner, der i Danmark har skabt den mest bemærkelsesværdige præstation på nationalt og internationalt niveau, og som desuden udvikler hele mennesker; fysisk, psykisk, socialt og etisk. Søger inspiration hos andre trænere og specialister i sin konstante udvikling. Inddrager atleterne og holdets stab i beslutningerne og lærer den enkelte ansvar. Skaber menneskelig vækst og udvikling.

Vores badmintonfingre er krydset i håb om, at Kenneth Jonassen kan sætte endnu en pris for sit store arbejde i pokalskabet.Tags: , , , , ,
Kategori: , , ,