Badmintonphoto

Alle badmintonturneringer suspenderet til og med 3. januar 2021 – og forskellige restriktioner forlænget til 28. februar

December 7, 2020 15:46 Skrevet af

Som konsekvens af myndighedernes nye retningslinjer og anbefalinger ovenpå dagens pressemøde, mandag den 7. december, ser Badminton Danmark og DGI Badminton desværre ikke nogen anden udvej end at suspendere alle konkurrenceaktiviteter i badminton fra og med onsdag den 9. december til og med søndag den 3. januar 2021. Badmintonligaen afvikles dog fortsat.

 

Halvdelen af Danmarks befolkning er direkte berørt af de nye restriktioner og anbefalinger, og flere er indirekte berørt. Med den skævvridning det giver for deltagelse i nationale konkurrenceaktiviteter, ser Badminton Danmark og DGI Badminton ingen anden udvej end at aflyse alle konkurrenceaktiviteter, individuelle turneringer, samlinger, lejre og lignende til og med 3. januar 2021. Det gælder dog ikke for Badmintonligaen, som stadig afvikles.

Seniorer, motionister og veteraner bliver dog ekstra hårdt ramt, da holdturneringen (ekskl. Badmintonligaen) samt individuelle turneringer (ekskl. Grand Prix Circuit-turneringen) for disse grupper udskydes til efter 28. februar grundet forlængelsen af de nuværende landsdækkende restriktioner.

Det er meget alvorlige og omfattende anbefalinger vi stilles overfor denne gang, og vi ønsker ikke at opfordre til bevægelse rundt i landet eller kontakt med flere personer end nødvendigt uden for ens nærmiljø i denne periode.

Vi er rigtigt kede af, at vi er nødsaget til at tage denne beslutning, men vi ser det som det eneste ansvarlige at gøre.

Med de netop udmeldte restriktioner på myndighedernes pressemøde i dag er vi nødt til at suspendere:

 • Alle konkurrenceaktiviteter i badminton fra og med onsdag den 9. december til og med søndag den 3. januar 2021.
 • Voksenholdturnering samt individuelle turneringer for henholdsvis seniorer, motionister og veteraner er udskudt til efter 28. februar.
  • Undtagen den bedste række i holdturneringen, Badmintonligaen, og Grand Prix Circuit-turneringen den 8.-10. januar i abc Aalborg som stadig er undtaget restriktionerne og derfor afvikles.

Vælger arrangøren, på trods af myndighedernes og vores anbefalinger, stadig at afholde sin turnering, er vi nødt til at oplyse om følgende.

 • Vi har dispenseret for vores reglementer således, at ingen konkurrenceaktiviteter er pointgivende til den fælles rangliste i resten af 2020.
  • Eneste undtagelse for denne dispensation er Badmintonligakampe.

Læs også Badminton Danmark og DGI’s samlede anbefalinger her

De nye retningslinjer og anbefalinger får konsekvenser for den øvrige badmintonaktivitet:

De nuværende landsdækkende restriktioner forlænges frem til 28. februar 2021 (brug af mundbind, gældende forsamlingsforbud, opfordring til hjemmearbejde mv).

Det vil i praksis sige, at i de kommuner, som ikke rammes af yderligere restriktioner, kan der fortsat trænes indendørs og udendørs. Her gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer stadig for voksne, mens undtagelsen for børn og unge til og med 21 år fortsat er gældende.

I de foreløbig 38 kommuner med særligt høje smittetal indføres der særlige restriktioner, som for idrætten kort fortalt betyder følgende – gældende fra på onsdag den 9. december:

 • Al indendørs idræt og foreningsaktiviteter skal holde lukket frem til den 3. januar 2021.
 • Udendørs idræt kan fortsat dyrkes, men vil være underlagt det lille forsamlingsforbud på 10 personer for alle aldersgrupper.
 • Professionel idræt er fortsat undtaget
 • Tilladelsen til 500 tilskuere inkl. deltagere gælder kun udendørs – ikke indendørs
 • Der er en kraftig opfordring til, at man tager restriktionerne fra sin hjemkommune med sig, hvis man krydser kommunegrænsen.
 • Første turneringsweekend for ungdom igen er dermed 9.-10. januar. Bemærk, at der er tilmeldingsfrist inden jul.


Tags: , , ,
Kategori: , , ,