abc Aalborg har valgt at udskyde sin Grand Prix Circuit-turnering grundet risikoen for coronasmitte. Badminton Danmark og abc Aalborg er i dialog om at flytte turneringen til at andet tidspunkt.

 

Det der skulle have været den første turnering i 2021, er nu udskudt. Grand Prix Circuit-turneringen i abc Aalborg var planlagt til at blive afholdt den 8.-10. januar, men er nu blevet udskudt.

– abc Aalborg er kede af at måtte meddele, at vi har valgt at udskyde vores Grand Prix Circuit-turnering. Årsagen er, at vi ikke mener, det er forsvarligt at afholde så stor en turnering med den høje coronasmitte, som er i Danmark i øjeblikket. Vi vil ikke løbe den risiko at samle spillere fra alle landets kommuner over en weekend i Aalborg, hvis der uheldigvis skulle ske et udbrud med Covid-19 under turneringen, siger Thorkild Bendsen, SSU formand i abc Aalborg.

Hør også: Podcast: Lillerød Grand Prix Circuit – årets sidste turnering

Hos Badminton Danmark anerkender man den svære beslutning, abc Aalborg har stået over for.

– I denne tid, hvor der stadig er et højt smittetryk, er det forståeligt, at Abc Aalborg har vurderet, hvorvidt de kan afholde turneringen forsvarligt og uden risiko for at starte en smittekæde blandt spillere, træner og ledere, siger Jens Meibom, Elite- og sportschef i Badminton Danmark.

De to parter er nu i gang med at finde et nyt tidspunkt for afholdelsen af turneringen således, at abc Aalborg Grand Prix Circuit kan tælle med til finalestævnet i uge 11, den 19.-21. marts.

Det vil dog ikke blive inden DM, hvorfor kravet om at have spillet to Grand Prix Circuit-turneringer for at deltage i DM 2021, vil blive dispenseret i år.

Klik her for at læse mere om Grand Prix Circuit