Foto: Badminton Esbjerg

Ungdomsafdeling holder motivationen oppe og formen ved lige i facebookgruppe

January 6, 2021 15:00 Skrevet af

Hen over juleferien havde U11- og U13-spillerne i Badminton Esbjerg stor succes med at holde form og fjerfællesskab ved lige i en fælles facebookgruppe, hvor udfordringer og konkurrencer udmøntede sig i kreative aktiviteter og blod på tanden.

 

Online fysisk træning er til at komme omkring, når det kommer til spillere, der selv er på de sociale medier.

Men hvad kan man gøre for at aktivere dem, som endnu ikke er gamle nok til færdes online, og hvor den hårde fysiske træning måske ikke er det væsentligste?

Det var netop de tanker, der gik igennem hovedet på ungdomstræner i Badminton Esbjerg Jakob Toft, da al indendørs sport lukkede ned i december.

– Vi har lavet masser online træning for vores spillere i løbet af 2020 og gør det fortsat, men det er svært at gøre med de yngste. Så da det hele lukkede ned i december, tænkte vi meget over, hvad vi så kan gøre, for den her gang ville vi rigtig gerne prøve at gøre noget for de mindste, fortæller Jakob Toft.

Svaret blev en fælles facebookgruppe, som blev søsat efter et online møde med spillernes forældre.

– Vi holdt et møde med forældrene, fordi ungerne ikke selv er gamle nok til at være på facebook, og så lavede vi ellers to konkurrencer hen over julen af cirka en uges varighed hver, siger Jakob Toft.

Klik her for at læse DIF’s tips til at holde motivationen i klubben på facebook

Med flere fornemme præmier på højkant gik konkurrencerne kort sagt ud på, at spillerne mere eller mindre dagligt skulle foretage sig noget aktivt og dernæst dele et billede eller en video af det i facebookgruppen – via forældrene.

– En løbetur på 30 minutter gav så X antal point, og en gåtur på en time gav måske noget af det samme. Det kunne jeg have fornøjelsen af at styre og administrere i et exceldokument, forklarer Jakob Toft, der også tog alderen i betragtning i pointgivningen, ligesom kreativitet også spillede ind.

Konkurrencerne førte til daglige indslag i gruppen af såvel rundt om nettet i stuen, gåture med hunden, carportminton og sågar støvledance.

– De tog det virkelig til sig og lagde mange sjove videoer op. I selvsamme gruppe kørte vi julebingo i ferien, og selve konkurrencerne udmundede i lodtrækninger, hvor hver spiller fik et antal lodder per X antal point, de havde fået i løbet af konkurrencen, siger Jakob Toft, som også huskede at minde de engagerede unge om også at holde fri i julen.

Her i det nye år kører de ikke umiddelbart videre i samme konkurrencespor – der er en grænse for, hvor mange præmier, der kan sættes på højtkant – men de holder fortsat liv i facebookgruppen for inspiration og til de nye kreative digitale aktiviteter, de kan komme på.

– Fra starten har målet været at prøve at fastholde en form for fællesskab og sørge for, at de holder sig aktive og ikke bare falder hen foran en skærm. Jeg synes, at vi har gjort noget godt, og det vil vi fortsætte med i form af forskellige sociale aktiviteter i gruppen, siger Jakob Toft.

I nedenstående video af Badminton Esbjerg kan du se nogle af de kreative påfund i de unge spilleres facebookgruppe.

 Tags: , ,
Kategori: , , , ,