Det aktuelle smittetryk og de gældende restriktioner får betydning for en række større mesterskaber, som Badminton Danmark og DGI Badminton har besluttet at flytte til senere på sæsonen.

 

Stort set al badminton har været lukket ned siden midten af december, og desværre er der i skrivende stund ikke noget, der tyder på, at de nuværende, gældende restriktioner lempes lige foreløbig.

Det besværliggør mildest talt mulighederne for at afvikle større mesterskaber i den nærmeste fremtid, og derfor har Badminton Danmark og DGI Badminton besluttet at skubbe en række begivenheder til senere på sæsonen, således januar, februar og marts vil være uden de større nationale begivenheder.

– Desværre er der intet, der i øjeblikket tyder på, at restriktionerne lempes så meget, at større mesterskaber kan blive en realitet i nærmeste fremtid. Indendørs konkurrenceidrætt er formentlig den sidste del, der åbnes op for, og vi må nok også indstille os på, at genåbningen vil være med restriktioner, siger Badminton Danmarks konkurrence- og eventchef, Brian Bach Moesgaard og fortsætter.

– Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at vi er nødsaget til at rykke rundt på tingene, men alt andet lige er der til gengæld bedre chancer for, at vi vil kunne gennemføre de pågældende mesterskaber til foråret, hvor vejret er bedre, og Covid-19-smitten forhåbentlig er lavere, og -restriktionerne forhåbentlig er lempeligere.

Følgende mesterskaber påvirkes:

 • RSL LM individuelt flyttes fra uge 4 til uge 14 (10.-11. april)
 • RSL Danske Mesterskaber for SEN+, SEN, MOT HOLD aflyses
 • RSL Nationale Veteran Mesterskaber individuelt flyttes fra uge 11 til uge 18 (8.-9. maj)
 • RSL DM Senior individuelt flyttes fra uge 6 til uge 20 (18.-21. maj)
 • Senior Grand Prix Circuit-finalerne individuelt flyttes fra uge 11 til uge 22 (4.-6. juni)
 • RSL DMU individuelt flyttes fra uge 14 til uge 24 (18.-20. juni)
 • RSL UDM individuelt flyttes fra uge 15 til uge 24 (18.-20. juni)

 

Arrangementer som RSL DMU Hold og RSL Final4 flyttes foreløbigt ikke.

Ændringer i sæsonplanen kan allerede ses nu på BadmintonPlayer.

Klik her for at gå til sæsonplanen

Der er ligeledes rigtigt mange klubturneringer der påvirkes af regeringens restriktioner. Det er lykkedes indtil videre at tildele de mange klubarrangører, der blev ramt af aflysninger i december, nye terminer til deres turneringer.

 • De mange aflyste januar-turneringer er det dog særdeles svært at finde plads til i sæsonplanen, da alle weekender nu er fyldt godt op med turneringstilbud.
  • Badminton Danmark og DGI Badminton vil forsøge at prioritere de rækker, hvor der er færrest tilbud, således at disse spillere ikke rammes uhensigtsmæssigt, når vi igen kan komme ud og konkurrere. Alle øvrige klubturneringer vil nok ikke kunne tilbydes nye terminer i den nu sammenpressede sæsonkalender.
  • Alle øvrige klubturneringer vil ikke kunne forventes at blive tilbudt nye terminer i den nu sammenpressede sæsonkalender, men skulle der fortsat være ”små lokale huller”, så vil vi prioritere de klubber, som slet ikke har haft mulighed for at afvikle nogen turnering i sæsonen frem for klubber med flere turneringer.
  • Badminton Danmark og DGI Badminton forventer, at mange flere turneringer i den kommende tid vil blive ramt af aflysninger pga. myndighedernes restriktioner. Det er vi på vores sports vegne naturligvis utrolig kede af. Det er hårdt, og vi savner at spille badminton.

 

Alle klubber der ønsker en ny termin til deres klubturnering pga. aflysning kan kontakte Badminton Danmark (event@badminton.dk), hvis I selv kan finde en ny ledig dato til jeres turnering i sæsonplanen, hvor I ikke konkurrerer om deltagerne med en af de eksisterende turneringer. Man skal henvende sig senest 5 dage efter, at ens klubturnering af aflyst for at få tildelt en ny dato efter først til mølle-princippet, da der rammes flere og flere klubarrangører for hver weekend restriktionerne forlænges. Vi kan ikke love, at vi kan tildele alle nye datoer.