Viktor Axelsen - Glæde - Thailand Open - Badmintonphoto
Badmintonphoto

Fire danske konstellationer klar til kvartfinalerne ved Thailand Open

January 14, 2021 12:40 Skrevet af

En hovedsagelig positiv dansk dag ved Thailand Open sikrede fire kvartfinaler med Dannebrog. Specielt Christiansens og Bøjes sejr over Ellis/Smith var værd at bemærke som et stærkt og flot resultat. Desværre måtte vi også sige på gensyn til tre danske konstellationer. Få hele overblikket fra Super 1000-turneringen her.

 

Dagens største historie må siges at være Mathias Christiansen/Alexandra Bøjes sejr over Marcus Ellis/Lauren Smith. Parret fra England ligger nummer ni i verden og vandt Thailand Masters 2020. Derfor var favoritværdigheden til at få øje på.

Alt andet lige overraskede danskerne. Og ikke blot ved at hive sejren hjem til sidst, men også i første sæt. Her var de bagud 12-16, men fik kæmpet sig tilbage. Fra 16-18 tog de fem bolde i rap, og så var de potentielt halvvejs mod den samlede sejr. I andet sæt var det tæt, men Christiansen/Bøje fik af to omgange skabt hul og kunne til sidst vinde andet sæt med samme cifre som i første: 21-18.

Et rigtig flot resultat af de SaarLorLux-vinderne på 21 og 26 år. Nu står de i deres første kvartfinale i en Super 1000-turnering. Her møder de andenseedede Praveen Jordan/Melati Oktavianti, som i første runde slog Niclas Nøhr/Amalie Magelund ud. Det lægger selvfølgelig op til dansk revanche.

Mia Blichfeldt hentede allerede i dag dansk revanche med sin sejr over Iris Wang, som vandt over Line Kjærsfeldti første runde. Blichfeldt sørgede for en sand sensation, da hun slog Pursala Sindhu i tirsdags, og i dag lod hun heldigvis ikke den kamp stå alene.

Læs også: Sikke en førstedag ved Thailand Open for Danmark

Sikkert vandt hun 21-12, 21-16 og er nu klar til at møde Busanan Ongbamrungphan i morgendagens kvartfinaler. Thailænderen var i dag ude i en lang og hård kamp på en time og otte minutter mod Saina Nehwal, som hun vandt i tre sæt. Med de berømte danske briller kan vi håbe, at der er træthed i stængerne hus hjemmebanedamesinglen mod vores danske repræsentant.

Viktor Axelsen var oppe imod VM-bronzevinderen fra 2019 Kantaphon Wangcharoen i sin andenrundekamp. I første sæt var den danske favorit ikke bagud på ét eneste tidspunkt og vandt sikkert 21-13. I andet sæt var det dog omvendt. Her var Wangcharoen i førersædet store dele af sættet indtil 17-17. Herfra to Axelsen fire point i træk og sikrede sig en plads i kvartfinalen, hvor han møder Jonatan Christie.

Danmarks anden tilbageværende herresingle Rasmus Gemke vandt også i to sæt i dag. Og ligesom i Axelsens kamp var det to sæt som nat og dag. Det første var tæt, mens kræfterne gik af Gemkes modstander Khosit Phetpradab i andet sæt, og dermed vandt Denmark Open-finalisten samlet 22-20, 21-8.

Klik her og se flere detaljer fra torsdagens kampe ved Thailand Open

På nederlagssiden måtte vi desværre sige farvel til Niclas Nøhr/Mathias Christiansen og Alexandra Bøje/Mette Poulsen.

Begge danske par var godt med i første sæt, men i andet sæt var der ikke meget at rafle om. Derfor endte det med et nederlag til herredouble på 19-21, 10-21, mens damedoublen tabte 20-22, 14-21.

Dagens sidste kamp med dansk deltagelse stod mellem Maiken Fruergaard/Sara Thygesen mod engelske Chloe Birch/Lauren Smith. De to doubler ligger nærmest side om side på verdensranglisten som henholdsvis nummer 21 og 18, og indbyrdes havde englænderne en føring på 2-1. Så på papiret i lige kamp.

Men selve kampen virkede tværtimod ikke til at være tæt i de enkelte sæt. Først vandt Thygesen/Fruergaard 21-10, før de så tabte hele 11 point i træk i andet sæt ved stillingen 12-10. I andet sæt blev det desværre ikke bedre for Indonesia Masters-finalisterne, da de endte med at tabe 13-21.

Samlet set giver det Danmark fire ud af syv sejr ved Thailand Open i dag.

I morgen går det løs fra klokken 05.00 på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT. Vi glæder os til at se de danske spillere i aktion.

Klik her og se fredagens kvartfinaleprogram ved Thailand Open (bliver offentliggjort i løbet af eftermiddagen dansk tid)Tags: , ,
Kategori: ,