Badmintonphoto

Herresingle-hattrick i Thailand

January 22, 2021 14:56 Skrevet af

Viktor Axelsen, Hans-Kristian Vittinghus og Anders Antonsen vandt alle deres kvartfinaler og er nu klar til semifinalerne ved Toyota Thailand Open. I den ene semifinale møder Vittinghus og Antonsen hinanden. Mette Poulsen/Alexandra Bøje måtte bøje sig for Polii/Rahayu.

 

Der var dansk drama efterfulgt af mere dansk drama i Impact Arena i dag.

For Hans-Kristian Vittinghus og Anders Antonsen kørte deres kampe helt ud, før de begge kunne klemme en knyttet næve i vejret.

Anders Antonsen sørgede for at hævne sin barndomsvens nederlag, efter Rasmus Gemke tabte til Sameer Verma i går. I dag satte Antonsen en stopper for inderens semifinalechancer, da danskeren vandt 21-13, 19-21, 22-20 over Verma.

Men det var lige ved, at vi kunne kalde Verma for en dansker-bøddel. Antonsen havde det svært i kampen og blev konstant udfordret på nettet, hvor begge spillere viste høj klasse. Verma endte også med matchbold, før Aarhus AB-spilleren tog tre bolde i rap og sikrede den endelige sejr, som krævede hårdt slid og sved.

Læs også: Danmarks alderspræsident klar til Thailand Open-kvartfinalerne sammen med tre andre danske konstellationer

Ovenpå det drama fulgte et nyt mellem Hans-Kristian Vittinghus og Cheuk Yiu Lee fra Hong Kong. ”HK” spillede en rigtig flot kamp og valgte de rigtige løsninger, men lidt for mange gange røg bolden enten i nettet eller udenfor linjerne.

Det virkede dog til, at Vittinghus fik godt styr på højde, længde og bredde i kampen, efter han tabte første sæt 20-22. Han vandt nemlig andet sæt med 21-12 og kom foran 17-12 i tredje.

Men om det var luften, der gik af ballonen, eller om det var tankerne om et potentielt stort resultat, der spillede ind, skal være usagt, men i hvert fald fik Lee udlignet til 17-17.

Herfra fulgtes de ad, og begge spillere ofrede sig maksimalt, mens det lignede, at pulsen lå i top. Ved 19-19 spillede Lee kort til nettet, og HK sprang frem i bolden og slog den i jorden, men på vejen ramte ketsjeren nettet. Det så dommeren ikke og tilkendte dermed pointet til danskeren, hvilket selvfølgelig skabte utilfredshed hos Lee.

I den efterfølgende duel slog Lee bolden ud over sidelinjen, og Vittinghus kunne dermed kalde sig vinder af en Super 1000-kvartfinale for første gang siden All England i 2016 (dengang en Superseries Premier, svarende til en Super 1000 i dag).

I semifinalen står han overfor Anders Antonsen, og dermed er Danmark sikre på at få en dansk herresingle med i finalerne ved Toyota Thailand Open på søndag.

Klik her og se flere detaljer fra kvartfinalerne ved Thailand Open

Potentielt kan det blive en ren dansk finale. Men det kræver, at Viktor Axelsen i morgen slår Chou Tien Chen i sin semifinale.

Axelsen spillede sig i semifinalen med en fornem sejr på 21-16, 21-15 over Daren Liew, hvor han på sin matchbold fik sendt en baghånd af sted med en sådan kræft fra håndleddet, at ketsjeren knækkede ved skaftet. Et ganske mindeværdigt punkt på en flot dag for Dannebrog.

Desværre var det ikke en perfekt kvartfinaledag for Danmark. Mette Poulsen/Alexandra Bøje måtte nemlig se sig slået af sidste uges vindere af Thailand Open, indoneserne Polii/Rahayu, med 9-21, 17-21.

Men vi er nu så klar, som vi overhovedet kan være til at følge de danske herresingler i morgen. Vi ønsker dem alle en god og fair kamp.

Klik her og se programmet for semifinalerne ved Thailand OpenTags: , , , , ,
Kategori: ,