Magnus Johannesen og Amalie Schulz optages til sommer i Badminton Danmarks eliteprogram og på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby. De bliver dermed landsholdstræningens nyeste og yngste skud på stammen. – Et stort skridt på vejen, lyder det enstemmigt fra de to forventningsfulde spillere.

 

18-årige Magnus Johannesen og 19-årige Amalie Schulz er på helt rette spor i deres udvikling og respektive badmintonkarrierer, og det fører dem nu i retning af det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby.

Til sommer optages de nemlig officielt i eliteprogrammet og på landsholdstræningen. Dermed påbegynder også et nyt kapitel og en ny dagligdag blandt landets og flere af verdens bedste badmintonspillere.

For Magnus Johannesen hersker der ingen tvivl om, at det er noget særligt, han går ind til, når de faste sparringspartnere hedder blandt andet Axelsen, Antonsen og Gemke til efternavn.

– Det bliver selvfølgelig virkelig fedt at stå med dem til træning hver dag. De ved, hvad det kræver at komme op på øverste niveau og kan sikkert give mig nogle gode fif og sparring med på vejen. Det bliver noget helt andet, end jeg har været vant til, men det, tror jeg, kan give mig et stort boost, siger Magnus Johannesen og tilføjer om det forestående ryk øst på:

– Det er et stort skridt på vejen for mig og en stor cadeau, at Badminton Danmark allerede nu kan se potentiale og tror på mig. Det er jeg virkelig stolt over, og det vil jeg blive ved med at arbejde hårdt for, siger han.

Læs også: For første gang i syv år: Danmark er ungdomseuropamestre for hold

Også Amalie Schulz ser frem til den nye hverdag, der begynder til sommer.

– Det er jo en kæmpe ting. Jeg tror selv, jeg har lidt svært ved at forstå det. Men det er en megafed mulighed, og det bliver helt sikkert spændende at prøve noget nyt. Det, føler jeg også, at jeg klar til, siger Amalie Schulz, der afslutter sin studentereksamen til sommer, inden det går løs i Brøndby Hallen.

Badminton Danmarks elite- og sportschef Jens Meibom er glad for, at de to unge stortalenter allerede nu kan begynde at planlægge og se frem mod det liv, der venter øst for Storebælt, når de forlader de vante rammer i henholdsvis Brønderslev og Kolding, hvor de første slag blev slået.

– Det er nogle år siden, at vi har optaget to så unge spillere, men vi vælger at gøre det, fordi vi vurderer, at de begge allerede nu er klar til at kunne indgå på træningen på NETC, og at det vil være det rigtige skridt i deres sportslige udvikling. Det er selvfølgelig en cadeau til Amalie og Magnus, men vi skal også huske at rose alle de personer, der har hjulpet spillerne på vej. Det gælder trænere og ledere i deres klubber – for Amalies vedkommende Kolding og Højbjerg badmintonklub og for Magnus vedkommende Brønderslev og Triton Badmintonklub, hvor en række personer gennem mange års stærkt og vedvarende klub- og trænerarbejde har været afgørende for deres udvikling, siger sportschefen og tilføjer:

– Det gælder også trænerne på de talentcentre, som både Amalie og Magnus har trænet på igennem deres ungdom, og endelig skal vi ikke glemme de to spilleres forældre. Vi ved, hvor meget tid, energi og økonomi de og andre ”talent-forældre” lægger i at understøtte deres børns sportslige drømme, hvorfor optagelsen af de to spillere også er en anerkendelse af deres kæmpe indsats, siger Jens Meibom.

Læs også: Tjen penge til klubkassen: Badminton Danmark indgår samarbejde med Bambusa Danmark

Herunder kan du også se interview med Magnus Johannesen oven på en af den 18-åriges første træninger på elitecentret.