Både Viktor Axelsen og Anders Antonsen vandt deres semifinaler, og står nu til at møde hinanden i morgendagens World Tour-finale i herresingle. En bedrift der naturligvis gør den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen meget stolt: – Jeg er utrolig stolt af, hvad drengene præsterer i dag på hver deres måde.

 

I morgen bliver der skrevet dansk badmintonhistorie.

For første gang nogensinde står to danske herresingler overfor hinanden i en ren dansk titelkamp ved World Tour-finalerne i Thailand. Det er en kendsgerning efter at både Anders Antonsen og Viktor Axelsen trak sig sejrrigt ud af deres respektive semifinaler. Begge kampe med taiwanesisk modstand.

En kendsgerning som Danmarks cheflandstræner er ekstremt tilfreds med.

– Jeg er utrolig stolt over drengenes præstationer i dag. De imponerer på hver deres måde. Anders får gravet rigtig dybt, og leverer til sidst, hvor det er mest nødvendigt. Viktor fortsætter sin utrolige stime, og formår at holde et skarpt fokus hele vejen, siger en stolt Kenneth Jonassen.

Klik her og se programmet for finalerne ved World Tour-finalerne

Dagens første danskersejr blev leveret af 23-årige Anders Antonsen, der efter en time og 20 minutter kunne spille sig i World Tour-finalen med sifrene 21-18, 14-21 og 21-16 over taiwaneseren Tzu Wei Wang. Det er første gang, at Anders Antonsen spiller sig i en World Tour-finale.

Dermed fik Anders Antonsen taget en flot revanche over Wang, som han tabte til i gårdsdagens gruppefinale. Det var også Antonsen, der kom bedst fra start i dagens semifinale, hvor han spillede roligt og klogt mod en angrebsivrig taiwaneser. Til sidst i første sæt var Wang dog ved at kæmpe sig tilbage, før Antonsen lukkede sættet 21-18.

Kampens andet sæt startede dog noget mere vanskeligt for danskeren, der hurtigt kom bagud på den svære medvindsside. En start, som Antonsen aldrig fik indhentet. I kampens sidste og afgørende sæt var energiniveauet skruet i vejret for begge spillere, der ikke lod noget blive tilbage på banen. De to spillere fulgtes ad med flere flotte dueller, hvor Antonsen skulle grave dybt, og fightede sig til en flot sejr med klogt angrebsspil, hvor han tog de rigtige valg på de afgørende tidspunkter til sidst i sættet. Antonsen vandt tredje sæt 21-18. En præstation, som Kenneth Jonassen var meget tilfreds med.

– Jeg er meget imponeret over Anders’ kamp i dag, hvor han skal grave dybt for at hente sejren. Han lykkes med at få nogen vigtige perioder, hvor han er ekstra skærpet, og lykkes med at følge gameplanen. Han får lokket nogen provokerede fejl ud af Wang, så han hele tiden har en lille føring i det tredje sæt, der betyder meget. Så får han også lukket hans dybe forhånd ned i det afgørende sæt ved de afgørende bolde, hvor Wang ellers tidligere i kampen havde succes i kampen, fortæller cheflandstræneren.

Klik her og se alle resultater fra dagens World Tour-semifinaler

I dagens anden danskerkamp kunne Viktor Axelsen for anden dag i streg gøre det onde ved en hårdt kæmpende og veloplagt Chou Tien Chen fra Taiwan. Danskeren vandt nemlig dagens semifinale på imponerende vis med sifrene 21-16 og 21-9. Dermed fortsætter Axelsen sin fantastiske stime på 29 kampe i streg uden nederlag. Blot en enkelt kamp fra at tangere den kinesiske legendes Lin Dan’s rekord på 30 kampe.

Allerede fra kampens første sæt var intensiteten skruet i vejret med høje sejrsbrøl og hårde fighterdueller mellem de to spillere. Axelsen kom først til ophold i første sæt med 11-8, og viste derfra endnu engang prøver på sin imponerende fysiske form, skarpe angrebsspil og solide defensiv. Det var også danskeren, der trak sig sejrrigt ud af første sæt med 21-16 mod en hårdt kæmpende Chou.

I andet sæt fortsatte den danske verdensstjerne det imponerende spil mod den taiwanesiske verdenstoer, der ikke kunne stille noget op mod Axelsen, der nærmest ikke satte en fod forkert sættet igennem. Danskeren vinder sættet i overbevisende stil med 21-9, og kan nu se frem mod tredje finale i streg på tre uger.

Nøglen til Axelsens sejr i dagens kamp skal ifølge Kenneth Jonassen, findes i det fokus, han holder.

– Jeg er exceptionelt imponeret over Viktors niveau, og den måde han bliver ved med at være i det og være fokuseret på banen, selvom det selvfølgelig er svært at bibeholde den fulde koncentration. Han står en rigtig god defensiv, han har en god offensiv, han er fræk på forbanen, og så spiller han bare i et rigtig højt tempo, som gør det svært for hans modstander i dag, siger en glad cheflandstræner.

Klik her og se listen med Viktor Axelsens ubesejrede kampe i 2021

I morgen kan Kenneth Jonassen for anden uge i træk se med fra sidelinjen på finaledagen, når Antonsen og Axelsen skal kæmpe om sejren ved World Tour-finalen i herresingle. Det kan cheflandstræneren godt vænne sig til.

– Det er min fornemmeste pligt at sidde på siddelinjen, når to danskere møder hinanden i finalen. Så kan jeg sidde og nyde det badminton de  leverer i morgen, siger en glad cheflandstræner.