World Tour Finals 2020 - Anders Antonsen - Glæde - Pokal - Titel - Trumf - Sæsonfinaler - Finals - Anders Antonsen
Badmintonphoto

Anders Antonsen om sin triumf: – Det må sgu være det største

februar 2, 2021 08:26 Skrevet af

Anders Antonsen tog karrierens største titel, da han søndag kunne lade sig krone som vinder af World Tour-finalerne, der rangerer på niveauet lige over Super 1000-turneringerne. – I forhold til størrelsen på titlen, er det selvfølgelig den største, siger Antonsen efter sejren.

 

Viktor Axelsen tog sig på imponerende vis af årets to første Super 1000-turneringer i Thailand, og selvom han i den forgangne uge igen viste et nærmest uovervindeligt niveau, måtte han se titlen som vinder af World Tour-finalerne gå til Anders Antonsen.

Axelsens forhold til sæsonfinalerne, som World Tour-finalerne også kaldes, er en lille smule specielt. Det var nemlig den første sådan for alvor store turnering, Axelsen vandt i sin karriere tilbage i 2016.

Det er lidt omvendt med Anders Antonsen. Han har inden søndagens titel stået øverst på podiet ved Indonesia Masters (Super 500) og Denmark Open (Super 750), foruden en sølvmedalje fra verdensmesterskaberne. Men at vinde World Tour-finalerne får alligevel en særlig plads på hylden.

– Det må sgu være det største. I forhold til størrelsen på titlen, er det selvfølgelig den største, siger Anders Antonsen efter sin sejr.

Klik her og se listen med Anders Antonsens titler

Der var ellers ikke meget der tydede på, at Antonsen skulle ende med at løbe med karrierens største titel efter tre ugers badminton i træk.

I december blev han ramt af coronavirus og sammen med sin astma var det ikke en særlig god kombination. Det gjorde, at han ikke var i en særlig god fysisk forfatning, hvilket var medvirkende til, at han røg ud af første runde i Yonex Thailand Open.

Hvordan man så går fra at ryge ud i første runde til at stå med karrierens største titel tre uger senere, har Antonsen da heller ikke et klart svar på.

– Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige. De (titlerne) kommer lidt pludseligt nogle gange. Mit spil og humør var ikke godt for en uge siden, og nu har jeg så vundet min største titel, siger 23-årige Antonsen og fortsætter.

– Jeg fandt trøst i, at jeg i 2019 og i 2020 tabte i første runde for så at stå i finalen ugen efter. Den modgang, jeg møder ved at få sådan et rap over nallerne, sætter fut i mig. Jeg kunne mærke, at min indstilling til uge to og tre var mere skærpet. Jeg får lige en lærestreg, hvis jeg ikke gør mine ting hundrede procent og seriøst, så får jeg lige at mærke, at jeg ikke er en speciel farlig spiller på verdensklasseniveau.

Klik her og se Antonsens vej til World Tour-finalernes pokal

Ambitionen om verdensklasseniveau får heller ikke Antonsen til at lægge sig hjem på sofaen. Måske lige i de næste dage, bevares, men derfra skal der knokles.

– Jeg skal til at i form. Når jeg lige har kommet mig ovenpå det her, skal jeg tilbage til træning, og så er der jo EM for hold, så det er sgu bare at arbejde videre, siger Anders Antonsen.

Anders Antonsen er udtaget til landsholdet sammen med Viktor Axelsen i herresinglekategorien, når Danmark spiller EM for hold den 16.-20. februar i Vantaa, Finland.

Her får de to danskere til en forandring mulighed for at deles om titlen.

Læs også: Det danske EM-landshold er sat: – Målet er guldTags: ,
Kategori: ,