Maiken Fruergaard - Alexandra Bøje - VICTOR - Denmark - Danmark - landshold - EM for blandede hold - Mesterskab
Badmintonphoto

Danmark vinder tæt EM-holdkamp mod Tyskland: – Det er vildt, vildt fedt

February 17, 2021 22:58 Skrevet af

3-2 vandt Danmark over Tyskland i en yderst tæt holdkamp ved EM for blandede hold. Holdkampen måtte helt ud i sin femte og afgørende kamp, før Danmark kunne lade sig kåre som vinder. – Det er vildt, vildt fedt, siger landstræner Jakob Høi.

 

Ved stillingen 2-2 gik Niclas Nøhr/Amalie Magelund på banen mod Jones Jansen/Kilasu Ostermeyer med visheden om, at denne mixeddoublekamp ville blive afgørende for, hvem der kunne kalde sig for vinder af EM-gruppekampen mod Tyskland.

Nøhr/Magelund stod for presset og sikrede dansk sejr med 21-19, 14-21, 21-16 over verdensranglistens nummer 51 – de ligger selv nummer 95.

– Det er en stor sejr for Nøhr og Magelund og for Danmark. Jeg synes, at det er en hel åben kamp, hvor vi taktisk går ind og gør det bedst, og Jones Jansen bevæger sig hurtigt og har gode servestimer. Jeg synes, at det er vildt, vildt fedt, at vi ender med at vinde den. Hvis vi kigger på vores trup i dag, er der ikke mange, som er vant til at lukke holdkampe, så vi vidste godt, at Tyskland kunne tælle til fire sejre mod os, siger landstræner Jakob Høi.

Forud for den afgørende mixeddouble havde holdkampen allerede varet tre timer og femogfyrre minutter. Så da sejren endelig kom i hus, var det tiltrængt.

– Jeg er helt vildt glad på holdets vegne. Jeg synes, at Tyskland havde overhånden ind til damedoublen og mixeddoublen. Så jeg synes, at det er super sejt, at vi stadig har den der magi i holdet, hvor vi kigger på os selv og siger ”vi skal ikke tabe til Tyskland i dag”, og så går vi ind og vinder de sidste to kampe. Det er stærkt, siger Jakob Høi.

Klik her for at se flere detaljer fra EM-kampen mellem Danmark og Tyskland

Den begyndte med, at Viktor Axelsen skulle op imod Fabian Roth i holdkampens første kamp. De to havde inden i aftes haft et indbyrdes opgør, som Roth vandt med 21-18, 10-21, 21-18 tilbage i 2017 til EM for blandede hold. Men i Finland fire år senere stod tyskeren uden chancer.

21-6, 21-9 blev cifrene i Axelsens favør. Danskeren viste sin dominans, da han i første sæt tog 11 point i træk fra 7-5 til 18-5. Alligevel følte han behov for at knytte næven, da han kom foran 4-2 i andet sæt. Om Roth blev bange for det syn, skal være usagt, men fejlene blev for mange hos tyskeren, og så kunne Axelsen lege lidt med teknikken, før den sidste bold blev slået i jorden.

Anderledes intenst var det i damesinglen mellem Mia Blichfeldt og Yvonne Li. Blichfeldt prøvede at komme igennem med sin vanlige angrebsivrige stil, men det blev ofte fra ubalancerede positioner, at hun fik sat sine slag ind fra.

Det resulterede i to gange 18-21 til Blichfeldt. Det sidste sæt blev til sidst afgjort af to løft til tyskerens baglinje, hvor linjedommeren en smule vaklende dømte bolden ude til danskernes frustration. Det var ovenpå en hård stime mod danskeren, da hun måtte se sin 18-14-føring forsvinde til et 18-21-nederlag.

Læs også: 5-0: Danmark viser vejen mod værterne i uproblematisk første EM-opgør

Anders Skaarup/Mads Kolding fik chancen sammen igen i dag ovenpå deres sejr i går. På den anden side af nettet ventede Tysklands på papiret bedste kort: verdensranglistens nummer 21 Marvin Seidel/Mark Lamsfuss.

Den rutinerede danske double kom godt fra land ved at nappe første sæt 21-18 ovenpå en flot defensiv. Blandt andet via en fabelagtig defensiv bag-om-rykken-redning af Kolding til 14-14.

Defensiven holdt desværre ikke gennem de resterende sæt, hvor tyskerne desuden satte sig på servesituationen. Skaarup/Kolding måtte derfor se overraskelsen passere og lade sig gå slukøret fra banen med et 21-18, 15-21, 16-21-nederlag.

– I forhold til hvor mange uprovokerede fejl, både taktisk og teknisk, vi laver, synes jeg, at det er flot, at vi tager et sæt mod Lamsfuss og Seidel. Tyskerne vinder på, at de er mere sammenspillet og vinder mere i servesituationen, siger landstræneren.

Bagud 1-2 var den nysammensatte damedouble med Alexandra Bøje/Maiken Fruergaard tvunget til at vinde, hvis ikke Danmark skulle tabe holdkampen. Og som om at det ikke var spændende nok i forvejen, så tog kampen os ud i tre sæt, som endte 20-22, 23-21, 21-17 til Danmark.

– Holdkampen er på det her tidspunkt virkelig lige. Maiken og Alexandra kæmpede godt i 80 minutter, og at de kommer tilbage efter at have tabt første sæt og været bagud i andet viser, at de har hjertet på rette sted, siger Høi.

Med sejren over Tyskland lægger Danmark sig alene i front af Gruppe 1 ved EM for blandede hold.

I morgen venter Skotland i den sidste EM-gruppekamp. Skotterne tabte i den første kamp 1-4 til Tyskland, før det her til aften blev til en 3-2-sejr mod Finland.

– Vi skal gøre os umage i morgen, og vi skal stille et hold, hvor vi kan vinde alle fem kampe. De har ikke Kirsty Gilmour med, men de har stadigvæk nogle fine herrespillere. Men det gælder om, at vi tager os sammen og sørger for at tage førstepladsen i gruppen, siger Jakob Høi.

Danmark-Skotland spilles i morgen klokken 17.00 dansk tid og kan livestreames på Badminton Europe TV.

Klik her for at livestreame Danmark-SkotlandTags: , , , ,
Kategori: , , ,