En dommerlegende er den 25. februar gået bort efter kort tids sygdom.

Preben startede som dommer i 1967, og med hans dygtighed og flair for dommergerningen steg han hurtigt i graderne og blev kredsdommer i 1969 og i 1970 International Forbundsdommer. I 1983 bestod han den højeste dommereksamen i verden og blev IBF-certificeret dommer, det der i dag hedder BWF-certificeret dommer.

Han har dømt i mange store turneringer. Han dømte blandt andet til Thomas & Uber Cup, VM, All England, ved OL i Barcelona i 1992, samt i Atlanta i 1996, hvor han også fik æren af at dømme finalen i damesingle.

Preben var også dybt involveret i uddannelse og bedømmelse af dommere – både i København, i Danmark, i Europa og i hele verden. Uanset hvor man kommer rundt i badmintonkredse lokalt og ude i den store verden, stod han som én af de ypperste dommere, der kunne forklare og fortolke reglerne.

Han var kendt, vellidt og respekteret rundt omkring i badmintonverdenen. Preben var god til at argumentere for sine synspunkter og elskede at debattere. Når der var uklare regler, udfordrede han BWF, for at få reglerne til at blive rigtige og mere forståelige. Han gav ikke op.

I 22 år og indtil 2018 var Preben formand for Dommerudvalget i Danmark og har været stærkt medvirkende til udviklingen af dommerniveauet, og vore BWF-dommere betragtes blandt de bedste i verden. Der var respekt om Prebens handlinger, og han var altid i godt humør med en lille vittighed i ærmet.

Lykken for Preben var badminton, som dommer og bedømmer. Han var engageret i uddannelse og bestyrelsesarbejde. Jeg har haft fornøjelsen at sidde i Københavns Dommer Klubs bestyrelse med Preben i over 30 år.

Lykken for Preben var også at rejse, spise på McDonald’s, især isdesserten, og at være på ferie sammen med Hanne i deres dejlige lejlighed ved Cannes.

Min kone og jeg har haft fornøjelsen at besøge Hanne og Preben der flere gange, og vi har mange gode minder om det.

En rigtig god ven og mentor er gået bort.

Mine tanker går til Hanne og familien.

Æret være Prebens minde.

 

Familien har oplyst, at begravelsen grundet Corona kun bliver for familien.

 

Niels Holm Mortensen

Formand for Dommerudvalget i Badminton Danmark

Dommerleder i Badminton København