Fjerbold - Shuttlecock - Generisk billede - Boldskift - skift
Badmintonphoto

Fortsat uvished om restriktioner ved mulig genåbning af de første konkurrenceaktiviteter

April 15, 2021 15:13 Skrevet af

Det er fortsat uvist for såvel træning som konkurrencer, hvilke restriktioner badmintonsporten vil blive underlagt i forbindelse med en mulig genåbning af sporten for ungdomsspillere i næste uge. Badminton Danmark og DGI Badminton giver her en status på mulighederne for de førstkommende konkurrenceaktiviteter, som de potentielt ser ud. 

 

Hvordan de eventuelle restriktioner i forbindelse med konkurrencebadminton ser ud oven på en eventuel genåbning af ungdomsbadminton fra 21. april, er endnu uvist.

Med de informationer, vi har dag, tyder det aktuelle forsamlingsantal, der forhandles ud fra for indendørsidræt, på, at det kan blive svært at arrangere eksempelvis ungdomsturneringer inden for de aktuelle regler og retningslinjer for afvikling. Det afhænger af myndighedernes kommende anbefalinger, forsamlingsantal og regeringens endelige genåbningsplan fremadrettet, eller undtagelser fra samme for ungdom, som vi i skrivende stund fortsat afventer.

Vi forventer at kende myndighedernes retningslinjer og restriktioner inden tilmeldingsfrist til turneringer i uge 18, som ligger torsdag i næste uge. I skrivende stund håber vi, at tilmeldingsfristen kan fastholdes til denne dato, men det kan ændre sig, alt efter de kommende politiske udmeldinger.

Vi kan endvidere komme i en situation, hvor vi skal se alternativt på turneringsafvikling i en periode for ikke at aflyse i tilfælde af en politisk beslutning om lavt forsamlingsantal.

Badminton Danmark og DGI Badminton er indstillet på at udarbejde en plan for, hvordan man kan afholde f.eks. ungdomsturneringer i den kommende periode, så snart vi har konkret viden om regeringens genåbningsplan for indendørsidrætten.

Det kan vi dog først tage stilling til, når vi har modtaget DIF’s fortolkning af de kommende beslutninger, hvilket ikke er muligt til den førstkommende turneringsweekend d. 30. april – 2. maj, der har deadline for tilmelding i dag, torsdag.

Derfor er den først mulige turneringsweekend foreløbig skubbet en uge mere til d. 8. – 9. maj.

  • Datoen er allerede ændret på badmintonplayer.dk.
  • Ved tilmeldingsfrist hver torsdag evaluerer vi situationen.
  • Så snart det er muligt igen at tilmelde sig, får alle besked om, at BadmintonPlayer er åben igen for tilmelding, samt hvilken genopstartsdato der er sat som første tilmeldingsfrist.

Når det kommer til de førstkommende turneringer, vil Badminton Danmark og DGI Badminton hellere end gerne tage ansvar for at udarbejde anbefalinger samt komme med rådgivning og vejledning for genåbning af badminton. Til gengæld er det op til den enkelte spiller selv at vurdere, om ens træningsmæssige og fysiske tilstand er på et niveau, hvor det vil være sportsligt forsvarligt at genoptage konkurrencebadminton. På samme måde er det op til den enkelte turneringsarrangør at vurdere, om man ønsker at afholde turneringer under de gældende restriktioner og begrænsninger, eller om det bliver for besværligt og tidskrævende og derfor hellere vil aflyse.

Læs også: Badminton Danmark og DGI Badmintons betragtninger forud for første genåbningsfase: Individuel formvurdering vigtigKategori: ,