Foto: Emil Lyders, Badminton Danmark

De yngste og ældste kan endelig komme tilbage i hallen

April 16, 2021 12:40 Skrevet af

Badminton Danmark og DGI Badminton glæder sig over, at badminton langt om længe kan komme i gang igen fra på onsdag og arbejder nu på at få afklaret de konkrete restriktioner, muligheder og begrænsninger i lyset af den politisk indgåede aftale, der i første omgang tillader de yngste og de ældste adgang til hallerne igen.

 

Endelig, endelig, endelig!

Fra på onsdag den 21. april kan landets badmintonhaller atter slå dørene op for vores ungdomsspillere og spillere over 70 år.

Det fremgår af rammeaftalen om plan for genåbning Danmark, som de politiske partier indgik torsdag aften.

Mere specifikt lyder det i aftalen, at spillere op til 18 år fra på onsdag kan forsamles op til 25 personer, uden coronapas, til indendørs foreningsidræt, mens spillere over 70 år må forsamles op til 10 personer – med krav om coronapas.

Forsamlingsloftet på 25 for idræt for børn og unge omfatter også idrætsaktiviteter, hvor personer over 18 år deltager, fx ældre spillere, som er nødvendige som sparring til de bedste spillere under 18 år, hjælpetrænere, spillende hjælpetrænere mv., hvis og når disses tilstedeværelse er nødvendig for en forsvarlige afholdelse af aktiviteterne.

Selvom ovenstående nu står klart og skrevet, er der stadig flere spørgsmål, der melder sig i forhold til den konkrete forvaltning aftalen, herunder bl.a. hvordan U19-årgangen håndteres, om der vil være mulighed for at sektionsopdele haller, generelle restriktioner i forbindelse med træning og turnering og videre forløb med genåbningen af vores sport, m.m.

Vi forstår, hvis det skaber grobund for en masse spørgsmål og frustrationer, når det kommer til, hvordan I i klubberne skal håndtere genåbningen helt konkret. Det arbejder Badminton Danmark og DGI Badminton på højtryk for at få afklaret i løbet af weekenden, og vi håber at kunne melde de konkrete restriktioner og retningslinjer for badmintonsporten og vores anbefalinger i den forbindelse ud hurtigst muligt først i den kommende uge.

Klik her for at læse DIF’s nyhed oven på den nye rammeaftale: Vigtig åbning af indendørs idræt

Klik her for at tilgå den samlede politiske rammeaftale om plan for genåbning af DanmarkTags: ,
Kategori: , ,