Forsvarende European Games-vinder og EM-bronzemedaljetager Mia Blichfeldt får desværre ikke mulighed for at kæmpe med om podiepladserne ved det individuelle EM i næste uge. Springerknæet, hun flere gange tidligere har bakset med, forvolder hende igen problemer, som forhindrer hende i at deltage i Ukraine.

 

Danmarks bedste damesinglespiller, Mia Blichfeldt, kommer ikke til at kæmpe med om medaljerne til dettes års EM.

Blichfeldt, der ellers var andenseedet ved mesterskaberne og dermed spået sølv, afholdes på grund af en skade i det ene knæ, som også tidligere har forvoldt hende problemer.

– Jeg er selvfølgelig rigtig ærgerlig over, at mit springerknæ er kommet igen lige her op til EM, for jeg synes, at jeg har været inde i en god periode på det seneste. Så jeg havde virkelig også set frem til at spille efter en god pause siden All England, men jeg har af tidligere skader lært, at jeg ikke vil gå kompromis med min krop, for den skal holde længe og også til mange andre turneringer og mesterskaber, siger Mia Blichfeldt.

I stedet for at drage med de øvrige danske spillere mod Kiev fredag vil den unge damesingle rette fokus og kræfterne mod at blive skadefri igen, så hun forhåbentlig kan blive knæproblemerne kvit inden Spain Masters i medio maj.

Læs også: 22 spillere udtaget til EM i Ukraine: – Vigtigt mesterskab på flere parametre

Ved de seneste europæiske mesterskaber i 2018 vandt Mia Blichfeldt bronze, og i 2019 tog hun guldet ved den europæiske pendant til OL, European Games.

Selv om både spillet og forhåbningerne var sat efter også at hjemtage en medalje ved årets mesterskaber, kommer det således ikke til at ske, og det, mener Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom, er den helt rigtige beslutning for Mia Blichfeldt.

– EM er for os og for spillerne et af de rigtig vigtige mesterskaber, som er en høj prioritet i kalenderen. Men selvfølgelig ikke højere end vores atleter og deres helbred. Mia har gjort det rigtig godt på det seneste og var et af vores klare medaljehåb, så jeg er selvfølgelig rigtig ked af det på hendes vegne. Ikke desto mindre er jeg samtidig fortrøstningsfuld omkring, at hun nok skal komme tilbage endnu stærkere, som hun har gjort det så mange gange før, siger Jens Meibom.

EM 2021 begynder på tirsdag og spilles i Kiev, Ukraine. Mesterskabet er det 28. af sin slags, og flere af de danske spillere er seedet til medalje, ikke mindst i herresingle, som har danskere seedet både et, to, tre og fire.

Klik her for at få overblik over programmet og lodtrækningerne ved EM 2021