En anden PCR-test har søndag morgen bekræftet, at Viktor Axelsen er smittet med Covid-19 ved EM i Kiev, Ukraine. Det betyder desværre, at Axelsen misser EM-finalen mod Anders Antonsen og må blive i karantæne på hotelværelset.

 

Danmarks bedste herresinglespiller, Viktor Axelsen, skulle søndag have spillet EM-finale i Kiev for at forsvare titlen, som han vandt for tre år siden.

Desværre får Axelsen ikke den mulighed. Lørdag aften viste en PCR-test sig positiv, og søndag morgen bekræfter en anden PCR-test, at EM-finalisten er smittet med Covid-19.

Heldigvis føler Axelsen sig ved godt helbred, men er selvfølgelig enormt ærgerlig over situationen, som både medfører, at han misser EM-finalen og kan se ind i 13 dages hotelisolation i Kiev.

– Der er ingen tvivl om, at der ikke er noget, jeg hellere ville end at stå i den finale i dag over for Anders (Antonsen, red.). Jeg har haft siden i aftes til at indstille mig på, at det var en mulighed at stå op til endnu et positivt testsvar i dag, så jeg er i det mindste en smule mere afklaret, end jeg umiddelbart var i går, da første svar kom ind. Jeg er selvfølgelig ked af, at det går ud over finalen, og så er jeg selvsagt også rigtig ærgerlig over, at der kommer til at gå yderligere to uger, inden jeg kan komme hjem og se min familie igen, siger Viktor Axelsen og tilføjer:

– Men det er jo sådan, det er. Det er de vilkår, vi har at spille under i denne tid, hvor isolation og karantæne er en risiko, som vi ved er til stede, når vi tager sted. Jeg mærker stadig ingen symptomer på sygdom og er ellers ved godt mod. Så nu håber jeg bare, at jeg kan slippe igennem uden gener til følge, siger Axelsen.

Viktor Axelsen blev i tråd med protokollerne isoleret på sit hotelværelse efter hans første positive Covid-19 testsvar kom ind lørdag aften, kort efter han havde vundet sin EM-semifinale over finske Kalle Koljonen.

Axelsen er den fjerde danske EM-spiller, der er testet positiv for Covid-19 i Ukraine. Det til trods for at Badminton Danmark på eget initiativ valgte at isolere samtlige danske spillere separat, da første positive testresultat tikkede ind forrige lørdag. Desuden er spillerne siden da dagligt blevet PCR-testet.

I lyset af indsatsen for at forebygge og begrænse smittespredning er Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom, meget ærgerlig på den forsvarende EM-vinders vegne.

– Jeg er selvfølgelig rigtig ked af det på Viktors vegne. Det kunne ikke falde på et meget mere uheldigt tidspunkt at teste positiv for Covid-19 end lige inden EM-finalen. Udover den sportslige konsekvens, er det samtidig tæt på hjemrejsen og på, at han kunne komme hjem til familien, og se Vega (datter, red.) og Natalia (kæreste, red.) igen efter små to uger i Ukraine. Når det så er sagt, er det jo trods alt godt, at vi fanger Viktors positive tilfælde nu, så han ikke – uforvarende – er med til at sprede yderligere smitte, siger Jens Meibom.

Som konsekvens af smittetilfældet taber Viktor Axelsen EM-finalen uden kamp, hvilket giver Anders Antonsen sejren og dermed også EM-guldet.

Det er Anders Antonsens første EM-titel, om end han i 2019 vandt guld ved European Games.