Para - Cathrine Rosengren - Emil Lyders - FZ FORZA
Emil Lyders, Badminton Danmark

Cathrine Rosengren klar til første turnering i over et år med mål om triumf

May 12, 2021 09:06 Skrevet af

Torsdag indleder det danske PL-håb Cathrine Rosengren sin første turnering i tæt på halvandet år. – Målet er at vinde, lyder det stålsat fra den danske damesingle.

 

Danmarks paralympiske badmintonhåb, Cathrine Rosengren, er for første gang i tæt på halvandet år kampklar ved en international turnering igen, når Spanish Para Badminton International 2021 begynder for danskeren torsdag.

Men på trods af at det er en usædvanligt lang periode foruden turneringer, så er ambitionerne høje, og for øje har Rosengren fortsat sit ufravigelige mål om at sikre billetten til de paralympiske lege i Tokyo.

– Mit mål er klart at gå ind og vinde turneringen. Og som minimum nå finalen, siger Rosengren, om end hun vedkender sig, at det bliver noget ganske andet at stå i de reelle kampsituationer med noget på spil igen efter så lang tid uden turneringer.

– En ting er at spille kamp til træning og til holdkamp, som jeg har gjort, men en anden ting er at spille turnering med kampe over flere dage og oftest også i store udenlandske haller, siger Cathrine Rosengren og påpeger:

– Men jeg glæder mig rigtig meget. Det bliver dejligt at komme tilbage ind i rutinen og at se folk igen, siger hun.

Læs også: Tilfreds Rosengren trods nederlag: – Jeg havde ikke troet, at jeg ville tage et sæt mod Yang

Turneringen i Spanien er den sidste i kvalifikationen til de paralympiske lege, og den kan i det perspektiv også blive vigtig. Heldigvis ser det godt ud for Rosengren, men selve selektionsdelen i kvalifikationen er en svær størrelse.

De to spillere, der er rangeret højere end Rosengren, og som tidligere har forvoldt danskeren problemer, er ikke med til turneringen i Spanien.

Den danske parastjerne er derfor også topseedet og umiddelbart mest truet fra turneringstronen af andenseedede Kaede Kameyama fra Japan, som ligger en enkelt plads bag hende på verdensranglisten.

Cathrine Rosengren skulle have spillet første kamp onsdag, men vinder det opgør på walkover, da den portugisiske modstander ligesom resten af Portugals trup har trukket sig på grund af madforgiftning.

Derfor skal Rosengren blot spille en enkelt gruppekamp, og vinder hun den, er hun direkte i semifinalen. Det opgør med tyrkiske Zehra Baglar spiller hun torsdag.

Klik her for at få overblik over programmet ved Spanish Para Badminton International 2021Tags: ,
Kategori: , , ,