Badmintonphoto

Nye serveregler i nationale topturneringer og ændringer i DH-turneringen står for døren i næste sæson

June 1, 2021 13:30 Skrevet af

Internationalt gældende serveregler implementeres i seniorelite-turneringer fra den kommende sæson, hvor også DH-reglementet ændres i enkelte punkter.

 

I flere år har grænsen været 1,15 meter, når duellerne i internationale turneringer har skullet serves i gang, men sådan har det hidtil ikke forholdt sig i danske turneringer, hverken individuelt eller holdregi.

Det ændres til gengæld nu med henblik på at ensrette tingene, således reglerne på øverste nationale niveau svarer til den internationalt gældende praksis. Således implementeres 1,15-reglen inden længe til også at omfatte en række af landets seniorturneringer på øverste niveau.

Mere specifikt indføres den maksimale servehøjde på 1,15 meter i de nationale senior-elitereglementer, der tæller bl.a. DM og Elite Grand Prix Serien, m.fl. Desuden vil Badmintonligaen og 1. division også være omfattet af de ændrede serveregler, vel at mærke som de eneste rækker i DH-turneringen.

De nye regler vil være gældende fra 1. juli og er dermed også trådt i kraft inden årets RSL DM i Esbjerg.

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN bliver i Odense og flytter til større arena næste år

Ændringerne i servereglerne kommer sammen med to øvrige ændringer i DH-reglementet.

Den ene betyder, at udflytterrunden i Badmintonligaen og 1. division, som tidligere har været obligatorisk, fremover bliver frivillig.

Den anden ændring medfører, at det fra den kommende sæson vil være muligt at opstille U17- og U19-spillere efter en konkret styrkevurdering, selvom det ikke sker efter de normale regler for holdsætning (ranglisteregler). Tilsvarende regler har hidtil været gældende for U17-spillere, men U19-spillerne er nu også omfattet af de særlige undtagelser i reglementet.

Badminton Danmarks Hovedbestyrelse og Holdturneringsudvalget har i forbindelse med drøftelserne af ændringerne også været omkring Holdturneringsudvalgets forslag om en større ændring af den nuværende holdturneringsstruktur, hvor puljestørrelserne blev ændret fra 8 til 6 hold og slutspillet erstattet af en dobbeltturnering med efterfølgende ”knald-fald kampe”.

Dette forslag udskydes i første omgang, således forslaget kan overvejes og drøftes politisk, inden der tages stilling til en eventuelt større ændring af DH-turneringen.

Læs også: Badminton Danmarks Repræsentantskabsmøde og DGI Badminton Landsledelsesmøde veloverstået i det virtuelleTags: , , , ,
Kategori: , , , , ,