Badmintonphoto

Nyt forskningsprojekt skal kortlægge omfanget af skader i dansk ungdomsbadminton

June 8, 2021 12:52 Skrevet af

Et nyt forskningsprojekt med udgangspunkt i unge elitespillere dykker ned i omfanget af og grobundene for skader i ungdomsbadminton. – Vi håber, at spillere og forældre vil bakke op om projektet, så færre spillere og potentielle stjerner fremover bliver bremset af skader, siger tidligere topspiller og nu speciallæge, Niels Christian Kaldau.

 

Viden om, hvor tit og hvorfor unge badmintonspillere bliver skadet, er endnu ret begrænset.

Men det vil et nyt forskningsprojekt på Københavns Professionshøjskole nu gøre op med ved blandt andet at følge de bedste ungdomsspillere i et år.

Det fortæller docent på Københavns Professionshøjskole, Mette Kreutzfeldt Zebis.

– Med dette projekt har vi en unik mulighed for at tilvejebringe ny viden, som kan kvalificere og målrette skadesforebyggende træning til unge badmintonspillere og på sigt optimere dansk badminton både nationalt og internationalt, siger Mette Kreutzfeldt Zebis.

Forskningsprojektet vil blandt andet undersøge, hvor ofte ungdomsspillere bliver skadet og hvilke elementer, der øger risikoen for at få en skade.

– Nærmere bestemt vil vi blandt andet afdække, om træningsmængde og søvnmængde har indflydelse på risikoen for skader. Når vi kender til baggrunden for skaderne, kan vi sætte ind med målrettet skadesforebyggende træning, men dette er altså første skridt på vejen, siger fysioterapeut og ph.d. Henrik Koblauch.

Læs også: ‘Sidelinjen – støt dit barns talent’ – en online service og tilbud til badmintonforældre

Forskningsprojektet, der er direkte møntet på badmintonsporten, er et samarbejde mellem Københavns Professionshøjskole og Hvidovre Hospital og er støttet af Badminton World Federation og Team Danmark.

Til udarbejdelsen er det håbet og ambitionen, at i omegnen af 1000 spillere i de bedste rækker i årgang U13-U19 skal deltage. Det fortæller tidligere topspiller og nu speciallæge, Niels Christian Kaldau.

– Vi inviterer alle U15-U19 E- og M-rækkespillere og alle U13 M- og A-rækkespillere til at deltage i løbet af juni, og det er vigtigt for os, at så mange som overhovedet muligt deltager, siger Niels Christian Kaldau og uddyber om undersøgelserne:

– De unge mennesker skal svare på seks-syv spørgsmål hver uge, så det er ret let at deltage og bidrage med vigtig viden. Og så får man jo en oplagt mulighed for at overvåge sin træning, hvis man ikke gør det i forvejen. Vi håber i al fald, at det er et projekt, som både spillere og forældre vil bakke op om.

Det samme håb sidder Badminton Danmarks talentudviklingschef, Lars Uhre, med.

– Dette er et yderst interessant projekt for os, fordi det er direkte målrettet badminton og vores unge spillere. Det betyder, at det potentielt kan give os en væsentlig viden, som kan medvirke til, at vi fremover står endnu stærkere ift. at undgå eller hurtigt identificere overbelastningsskader. Det kan desuden medvirke til at udvikle og fastholde spillere i sporten samt skabe endnu bedre træningsmiljøer. Derfor er det vigtigt, at så mange som muligt vil deltage i den grundige undersøgelse, så vi får de bedst mulige resultater at arbejde videre ud fra, siger Lars Uhre.

Er du i projektets målgruppe, og har du lyst til at deltage i forskningsprojektet, så klik her for at gå videre til tilmelding.

 Tags: ,
Kategori: , , , , ,