Badmintonphoto

Danske badmintonstjerner udtaget til OL

June 11, 2021 09:00 Skrevet af

Skrevet af Jacob Andersen. Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

Ni danske badmintonspillere er klar til De Olympiske Lege i Tokyo.

 

Da badmintonspilleren Poul-Erik Høyer kastede sig grædende til jorden og rev sin ellers nydelige poloshirt i stykker efter at have vundet OL-semifinalen i badminton i 1996 over indonesiske Heryanto Arbi, så leverede han i et af de mest ikoniske øjeblikke i dansk olympisk historie.

Siden dengang har der været masser af store danske olympiske præstationer på banen, og nu til det kommende OL i Tokyo er nutidens danske badmintonspillere også klar til at levere store OL-øjeblikke. DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, har således udtaget ni spillere til De Olympiske Lege i Tokyo 2021.

 

De ni spillere er:
Mia Blichfeldt, (damesingle)
Anders Antonsen, (herresingle)
Viktor Axelsen, (herresingle)
Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, (damedouble)
Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup, (herredouble)
Alexandra Bøje og Mathias Christiansen, (mixeddouble)

For otte ud af ni deltagere, gælder det, at de er OL-debutanter. Eneste spiller, der tidligere har repræsenteret Danmark ved OL, er Viktor Axelsen, som vandt OL-bronze i Rio 2016.

– OL i Tokyo bliver en stor og anderledes oplevelse for såvel mig personligt som for hele vores hold, og jeg glæder mig enormt til at repræsentere Danmark og hele det danske olympiske hold. De olympiske ringe giver en helt fantastisk stemning og atmosfære under turneringen, men når man står på banen og skal levere resultater, så handler det selvfølgelig om at kunne koble hjernen lidt fra al den olympiske ’hype’, når det gælder, siger Viktor Axelsen og fortsætter.

– Sportsligt sigter jeg højt, og jeg er klar til at forsøge at forbedre mit bronzeresultat fra Rio 2016, siger Viktor Axelsen.

DIF’s chef de mission, Søren Simonsen, ser frem til at følge de danske badmintonspillere i Tokyo.

– Siden badminton kom på OL-programmet i 1992 har danske spillere domineret den olympiske turnering. Tokyo 2021 bliver forhåbentligt ingen undtagelse. Vi sender et stærkt hold med et super miks af talent, erfaring, OL-debutanter og verdensstjerner. Jeg er sikker på, at vi får masser af flot dansk badminton at se til OL, siger Søren Simonsen.

Lars Balle Christensen, chef for forbundssamarbejde i Team Danmark, siger om udtagelserne.

– Dansk badminton er kendt i hele verden for et højt internationalt niveau, og det skyldes ikke mindst de fantastisk dygtige trænere og spillere, der sammen skaber et unikt træningsmiljø i den daglige træning i Brøndby Hallen. Her træner de rutinerede med de unge, og det er med til kontinuerligt at udvikle nye verdensstjerner på badmintonhimmelen. Japanerne har enorm stor fokus på badminton til OL, og jeg glæder mig til at se de danske spillere give alt, hvad de har i en turnering, hvor alle møder op i absolut topform, siger Lars Balle Christensen.

 

Fakta om de danske OL-deltagere i badminton:

Mia Blichfeldt
Født: 19. august 1997
Damesingle

Udvalgte resultater: Vandt i 2014 DM i damesingle som den yngste nogensinde og vandt året efter junior-EM. Har siden vundet blandt andet Spanish Masters, Dutch Open og European Games.

 

Anders Antonsen
Født: 24. april 1997
Herresingle

Udvalgte resultater: Er forsvarende europamester og har derudover vundet blandt andet VM-sølv i 2019, Indonesia Masters, Denmark Open og World Tour Finals i 2020.

 

Viktor Axelsen
Født: 4. januar 1994
Herresingle

Udvalgte resultater: Vandt U/19-VM i 2010 som den første europæer nogensinde og har siden vundet en lang række store internationale turneringer, herunder All England i 2020, VM i 2017 og EM i både 2016 og 2018.

Tidligere OL-deltagelser: 2016 i Rio (bronze)

 

Anders Skaarup Rasmussen
Født: 15. februar 1989
Herredouble

Udvalgte resultater: Har sammen med Kim Astrup tidligere vundet blandt andet EM, Spain Masters og China Open. Nåede tidligere på året semifinalen ved både EM og All England.

 

Kim Astrup
Født: 6. marts 1992
Herredouble

Udvalgte resultater: Vandt i 2010 bronze ved junior-VM sammen med Rasmus Fladberg. Har sammen med Anders Skaarup tidligere vundet blandt andet EM, Spain Masters og China Open. Nåede tidligere på året semifinalen ved både EM og All England.

 

Sara Thygesen
Født: 20. januar 1991
Damedouble

Udvalgte resultater: Har vundet en række turneringer i både mixeddouble og damedouble siden 2014, blandt andet Belgian International, Dutch Open, German Open og Orleans Masters. I år nåede hun sammen med Maiken Fruergaard kvartfinalen ved All England og vandt bronze ved EM – en medalje, de har vundet sammen to gange tidligere.

 

Maiken Fruergaard
Født: 11. maj 1995
Damedouble

Udvalgte resultater: Vandt i 2013 guld ved junior-EM og siden vundet i damedouble ved Swedish Masters, Belgian International og Croatian International. I år nåede hun sammen med Sara Thygesen kvartfinalen ved All England og vandt bronze ved EM – en medalje, de har vundet sammen to gange tidligere.

 

Alexandra Bøje
Født: 6. december 1999
Mixeddouble

Udvalgte resultater: Vandt i 2016 guld ved junior-EM i både damedouble og mixeddouble og vandt samme år sin første seniortitel i Prag. Har blandt andet vundet Orleans Masters og Scottish Open i mixeddouble med Mathias Christiansen.

 

Mathias Christiansen
Født: 20. februar 1994

Udvalgte resultater: Har vundet en række titler i både mixeddouble og herredouble, herunder Dutch Open, Scottish Open, Orleans International og Finnish Open. Har blandt andet vundet Orleans Masters og Scottish Open i mixeddouble med Alexandra Bøje. I sit tidligere makkerskab med Christinna Pedersen vandt han India Open.

Få overblikket over det danske hold og download atletbilleder til redaktionelt brug på www.ol.dk. Følg det danske hold til OL i Tokyo via @danmarktilol på Facebook og Instagram.

 Tags:
Kategori: ,