Foto: Ida Marie Hove Sørensen

Værløse overrasker med storsejr i første RSL Final 4-semifinale

June 22, 2021 16:31 Skrevet af

Værløse er i finalen i Badmintonligaen oven på en overbevisende sejr på 5-1 over Vendsyssel, hvor det fra første færd var udfordrerholdet, som satte sig på presset både på og uden for banen. – Det er jo fuldstændig vildt, siger VB-træner, Tanja Berg.

 

De stod op under stort set hele første runde, Værløse-spillerne, og det med god grund. Mandskabet københavner-forstaden var nemlig fyr og flamme fra første færd af årets RSL Final 4-semifinale både på og uden for banen.

Det førte til overraskende resultater i flere af opgørene og et samlet resultat på 5-1, som omvendt ikke så overraskende faldt i god jord hos VB-træner Tanja Berg.

– Det er jo fuldstændig vildt, lyder responsen, adspurgt hvad er det er, der lykkes så godt for hendes tropper i dag.

– I forhold til sidste år har vi haft en hel anden optakt til semifinalen i år og haft en rigtig, rigtig god forberedelse. Jeg synes, vi lykkes i dag, men jeg synes også, at de ikke lykkes, siger hun.

VB’erne lagde glødende ud med to brandvarme mixeddoublekonstellationer og en gejst, der ikke var til at tage fejl af.

I første mixeddouble var det en hårdtslående Mathias Thyrri og en tjep Mai Surrow, der på skift placerede fjerbolden mellem modstanderne Mathias Christiansen/ Cheryl Seinen. VB’erne tog således inden længe første point med en sejr på 21-11, 21-15.

Ikke længe efter fulgte Værløses anden mixeddouble bestående af Andreas Søndergaard/Julie Finne-Ipsen trop med en tresætssejr, der pumpede endnu mere liv i stemningen i Værløselejren og blandt fansene på lægterne i Brøndby Hallen.

Den liflige VB-stemning forsøgte Vendsyssels anden herresingle Victor Svendsen dernæst at mane til jorden. Om end Svendsen tilførte nordjyderne deres første point til kontoen med et stærkt offensivt pres på Ditlev Jæger Holm og sejrsresultatet på 21-17, 21-11, var det imidlertid ikke nok til at tage momentum fra de undertippede modstandere.

Læs også: Eufori, forløsning og kuldegysninger: – Jeg var glad for bare at være med

For Værløse hjalp det da også som vand på møllen, da Sofie Holmboe Dahl hev en tæt sejr i anden damesingle i hus over Josefine R. Jensen.

Jensen var ellers foran 18-14 i tredje sæt, men smed hurtigt føringen på gulvet med flere uprovokerede fejl, som gav Holmboe Dahl to matchbolde. Begge missede hun dog i første omgang, men kunne så i sidste ende lukke opgøret med cifrene 22-20 til en 3-1-føring til Værløse.

Spillende træner Jan Ø. Jørgensen skulle dernæst op imod Værløses Rasmus Messerschmidt, som er kendt for at kunne løbe solen sort. I første omgang var det dog ikke nødvendigt for den bornholmske VB’er at udnytte sin mægtige lungekapacitet.

Jan Ø. Jørgensen havde nemlig svært ved at finde banen ad flere omgange. Selv om mange af slagene også førte til vundne dueller, så var det i store perioder af navnlig første og tredje sæt flere fejl end vindere, der blev slået fra Jørgensens hånd.

Mens Messerschmidt kørte sejren i hus med cifrene 21-12 i tredje sæt, udviklede tingene sig i samme gunstige retning på nabobanen, hvor Mai Surrow/Julie Finne-Ipsen efter et tæt første sæt havde et gedigent overtag i andet.

Få minutter efter Messerschmidt havde fejet banen klar for Værløse-damedoublen til en 4-1-føring, gjorde de nemlig akkurat det sidste, der skulle til, og sejrede 21-19, 21-12.

Med 5-1-triumfen er Værløse dermed klar til RSL Final 4-finalen, som spilles onsdag klokken 19.00. Tilsvarende har Vendsyssel stadig mulighed for at sikre sig en tredjeplads i bronzekampen, som spilles onsdag klokken 13.00.

Hvem de to hold skal stå over for onsdag, finder vi ud af senere onsdag aften, hvor den anden semifinale, som står mellem TSS og SIF, løber af stablen.

Klik her for at se opstillingen til tirsdag aftens anden RSL Final 4-semifinaleTags: , ,
Kategori: , , ,