Loddene til det største af det største inden for badmintonsporten, de Olympiske Lege, er trukket, og ifølge den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen, er der ikke umiddelbart nogen overordnet grund til at være utilfreds med de grupper, de ni danske spillere er havnet i. – Der er muligheder for at overraske positivt, lyder det fra Jonassen.  

 

Forsinket med et år er vi langt om længe så tæt på OL i Tokyo, at vi næsten kan smage den massive sportsbegivenhed, som også inden for badmintonsporten er det ypperste, man kan opnå.

Et skridt nærmere nåede vi i dag, da BWF udtrak grupperne til megaeventen – glædeligvis ikke de værste af slagsen for de danske spillere ifølge Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

– Overordnet set kan vi ikke være utilfredse med de danske lodtrækninger. Selvfølgelig kunne jeg selv have lavet grupper og placeringer, der stillede os endnu bedre, men i forhold til de mulige scenarier, vi kunne have trukket, så er vi udmærket stillet. Vi har flere chancer for at gøre en forskel og overraske positivt, siger Kenneth Jonassen.

Få overblikket over de grupper, som de danske spillere er havnet i, herunder, samt cheflandstræner Kenneth Jonassens umiddelbare vurdering:

 

Herresingle – 14 grupper á tre spillere


Gruppe E

Viktor Axelsen (4), Danmark

Kalle Koljonen, Finland

Luka Wraber, Østrig

 

Gruppe L

Anders Antonsen (3), Danmark

Tien Minh Nguyen, Vietnam

Ade Resky Dwicahyo, Azerbaijan

 

Kenneth Jonassen om herresinglernes lodtrækning:

– Viktor er landet i en rent europæisk pulje, hvor han står over for en gentagelse af EM-semifinalen mod Kalle Koljonen. Det er en god lodtrækning for ham. Vi ved, hvad de to spillere står for, og minderne er friske mod Kalle, som vi ved, at Viktor skal have fuld fokus mod fra start. Vinder Viktor sin pulje, står han formentlig over for Wang Tzu-wei, som jeg vil sige hverken er den bedste eller værste modstander, han kunne få. Vi kender ham godt og ved, at han er en spiller, man skal tage sig i agt for, da han har et rigtig, rigtig højt topniveau og kan være farlig for enhver.

– Anders har fået en rutineret vietnameser i sin gruppe, Nguyen, der kommer med en masse erfaring. Han har en never give up-attitude. De to mødtes senest ved VM i 2018, hvor Anders vandt tæt i to sæt. Siden har vi ikke set ham meget ude til turneringer, men han har en VM-bronze på kappen fra 2013, så han er helt sikkert en spiller, der før har leveret på allerøverste niveau. Derudover møder han Dwicahyo, der kan spille rigtig fin badminton, hvis han får lov, så der er ingen tvivl om, at Anders skal være på vagt over for begge modstandere. Vinder han sin gruppe, ryger han formentlig ind i Kantaphon Wangcharoen, som er en meget eksplosiv angrebsspiller. Det vil i så fald være en gentagelse af VM-semifinalen i 2019 mod en absolut verdensklassespiller med et meget højt topniveau.

 

 

Damesingle – 13 grupper á tre spillere, en gruppe á fire spillere

Gruppe I

Mia Blichfeldt (13), Danmark

Linda Zetchiri, Bulgarien

Hsuan-Yu Wendy Chen, Australien

 

Kenneth Jonassen om Mia Blichfeldts lodtrækning:

– Overordnet set er det en fin pulje, som Mia er havnet i. Hun skal fra første kamp finde et godt niveau frem. Linda kender vi rigtig godt, og vi ved, at hun kan drille. Hun kommer med en anderledes spillestil. Et mere ubeskrevet blad er Chen, som derfor også kan være tricky. Det betyder selvfølgelig, at Mia skal være på vagt, hvilket ikke nødvendigvis er skidt, da hun er nødsaget til at finde det yderst skærpede mindset og spil frem fra start. Det er ikke nogen nem pulje, men der kunne have været værre modstandere.

 

 

Mixeddouble – fire grupper á fire par

Gruppe C

Praveen Jordan/Melati Oktavianti (4), Indonesien

Arisa Higashino/Yuta Watanabe, Japan

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje, Danmark

Simon Wing Hang Leung/Gronya Somerville, Australien

 

Kenneth Jonassen om Mathias Christiansen/Alexandra Bøjes lodtrækning:

– Mathias og Alexandra er havnet i en svær pulje med to absolut verdensklassemodstandere i form af de fjerdeseedede indonesere og et af de absolut bedste ikke-seedede par. De har konkurreret mod dem begge før, men har ikke nogen sejre mod dem. Til gengæld har de performet mod dem. De spillede to tætte sæt med japanerne til All England i år, og de spillede en god, tæt kamp mod indoneserne i den første Thailand Open-turnering i januar. Der er ingen tvivl om, at de skal toppræstere og samtidig skabe en overraskelse for at gå videre.

 

Damedouble – fire grupper á fire par

Gruppe C

Lee Sohee/Shin Seungchan (4), Korea

Du Yue/Li Yin Hui, Kina

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen, Danmark

Gronya Somerville/Setyana Mapasa, Australien

 

Kenneth Jonassen om Sara Thygesen/Maiken Fruergaard lodtrækning:

– Maiken og Sara er landet i en svær pulje. De har tre stærke modstandere, herunder Koreas bedste par, som jeg vil sige er favoritterne i puljen. Derudover har de et kinesisk par med, som er en svær størrelse at forholde sig til, i og med vi ikke har set dem i aktion i over et år, og så skal vi absolut ikke glemme australierne, som har det med at gøre det svært for de danske par. Men der er ikke desto mindre nogle muligheder, og flere af modstanderne har en spillestil, som ikke står dårligt til Sara og Maiken. Det er der, jeg ser mulighederne.

 

Herredouble – fire grupper á fire par

Gruppe B

Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe (4), Japan

Kim Astrup/Anders Skaarup, Danmark

Ivan Sozonov/Vladimir Ivanov, Rusland

Anuoluwapo Juwon opeyori/Godwin Olofua, Nigeria

 

Kenneth Jonassen om Kim Astrup/Anders Skaarups lodtrækning:

– På papiret er det i herredouble, vi har fået den absolut bedste lodtrækning for vores doubler. Mulighederne er bestemt gode set i forhold til nogle af de andre grupper, de kunne være havnet i. Favoritterne i gruppen er selvfølgelig japanerne, og så står Kim og Anders over for en på papiret åben kamp mod russerne. Potentielt kan de tre bedste par i gruppen slå hinanden lidt på tværs, så det er også en gruppe, hvor det kan komme ned til sæt og marginaler i sidste ende.