I dag, lørdag den 17. juli, rejser de ni danske spillere, som fordelt ud over de fem kategorier skal repræsentere Danmark ved de Olympiske Lege mod Tokyo. Her gør vi dig en smule klogere på, hvem det egentlig er, der skal forsøge at hive det ypperste metal med hjem fra Japan.  

 

Viktor Axelsen spiller sit andet OL i karrieren. I 2016 deltog han for første gang og vendte hjem med en bronzemedalje. Ved dette OL står Viktor Axelsen om muligt et endnu stærkere sted, efter han har vist særdeles høj klasse det seneste lange stykke tid. I januar nåede han en milepæl, efter han rundede 25 kampsejre i træk, indtil Anders Antonsen satte en stopper for striben i finalen ved World Tour Finals. Viktor Axelsen møder med andre ord op til OL i topform og utvivlsomt mere motiveret og målrettet end set før. Viktor Axelsen er fjerdeseedet ved OL.

Alder: 27

Højde: 195 cm

Født: Odense

Klub: Skovshoved

Verdensranglisteplacering: 2

Tidligere OL-resultater: Bronze, 2016 – tabte semifinalen til Chen Long og vandt bronzekampen over Lin Dan.

Største resultater: OL-bronze 2016, VM-guld 2017, VM-bronze 2014, All England-titel 2020, Thailand Open 2021 1 og 2, Thomas Cup-guld 2016.

 

Anders Antonsen har vist særdeles gode takter det seneste lange stykke tid. På papiret er han derfor også spået til en medalje ved OL, eftersom han indtager en tredjeplads på såvel verdensranglisten som OL-ranglisten. Anders Antonsen vandt Denmark Open i efteråret 2020 og tog sin første Super 1000-titel i januar 2021, da han besejrede Viktor Axelsen i World Tour Finals-finalen i Thailand. Den 24-årige aarhusianer kommer med andre ord spækket med selvtillid, og han har da også udtalt til pressen, at han går efter OL-guld i Tokyo.

Alder: 24

Højde: 183 cm

Født: Aarhus

Klub: Aarhus AB

Verdensranglisteplacering: 3

Tidligere OL-resultater: OL-debutant

Største resultater: VM-sølv 2019, EM-guld 2021, European Games-guld 2019, World Tour Finals-titel 2020, Denmark Open-titel 2020, Indonesia Masters-titel 2019

 

Mia Blichfeldt deltager for første gang i karrieren i de Olympiske Lege. Blichfeldt har de seneste år været igennem en rivende udvikling med flere flotte resultater til følge, men har også ad flere omgange været ramt af trælse skader. Optakten til OL i det tidlige forår måtte da også afholde den unge damesingle fra blandt andet EM grundet en knæskade. Forinden da viste Mia Blichfeldt ellers, at hun kan spille op med de allerbedste damesingler i verden. Ved All England slog hun således den tidligere OL-medaljetager Saina Nehwal og spillede tæt i tre sæt med den tidligere verdensmester Ratchanok Intanon.

Alder: 23

Højde: 172

Født: Solrød

Klub: Solrød Strand

Verdensranglisteplacering: 12

Tidligere OL-resultater: OL-debutant

Største resultater: European Games-guld i 2019, EM-bronze 2018, Spain Masters-titel 2019, Thailand Open-semifinale 2021

 

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje var længe usikre på at kvalificere sig til OL. Det lykkedes ikke desto mindre efter en række stærke resultater det seneste halve års tid, og parret står nu over for deres hidtil første OL. I april hentede de en bronzemedalje ved EM ikke længe efter, at de havde vundet Super 100-turneringen Orléans Masters i marts. Også i marts besejrede de ved Swiss Open Englands stærkeste mixeddouble og var snublende tæt på at tage titlen.

Alder: 27 / 21

Højde: 186 / 173 cm

Født: Allinge / Horsens

Klub: Vendsyssel / Højbjerg/ViaBiler

Verdensranglisteplacering: 17

Tidligere OL-resultater: OL-debutanter

Største resultater: EM-bronze 2021, Orléans Masters-titel 2021, Swiss Open-andenplads 2021, SaarLorLux Open-titel 2020.

 

Kim Astrup/Anders Skaarup holder fanen højt i herredouble-kategorien for Danmark. De forsvarende danske mestre og tidligere China Open-vindere har leveret svingende resultater det seneste længere stykke tid. I marts fandt de dog spil fra øverste hylde frem igen, da de tog titlen ved Super 300-turneringen Swiss Open. Vi krydser fingre for, at de kan bevare det momentum i Tokyo.

Alder: 29 / 32

Højde: 185 / 189 cm

Født: Videbæk / Odder

Klub: Team Skælskør-Slagelse (i næste sæson Højbjerg/ViaBiler) / Højbjerg/ViaBiler

Verdensranglisteplacering: 12

Tidligere OL-resultater: Debutanter.

Største resultater: China Open-titel 2018, India Open-andenplads 2018, Swiss Open-titel, Spain Masters-titel 2020, EM-bronze 2021.

 

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard nåede lige at tilkæmpe sig et nyt højdepunkt i karrieren, inden coronapandemien, da de spillede sig i finalen ved Indonesia Masters 2020 og slog flere af verdens stærkeste par undervejs. De viste med andre ord, at de kan slå alle par, når de rammer topniveauet, men det er til gengæld også, hvad de er nødsaget til for at nå videre i Tokyo.

Alder: 30 / 26

Højde: 172 / 169 cm

Født: Fredericia / Odense

Klub: Odense OBK

Verdensranglisteplacering: 16

Tidligere OL-resultater: OL-debutanter

Største resultater: EM-bronze 2016, 2018 og 2021, Indonesia Masters andenplads 2020, DM-guld 2017, 2018 og 2020.