Mia Blichfeldt - OL - Tokyo 2020 - Lege - Glad - sejr - glæde - tommel op - thumbs up
Badmintonphoto

Mia Blichfeldt klar til ottendedelsfinalen mod forsvarende OL-sølvvinder: – Mia skal spille på højt niveau rigtig, rigtig længe

juli 28, 2021 07:19 Skrevet af

Den danske damesingle Mia Blichfeldt havde i nat dansk tid ingen problemer med at slå bulgarske Linda Zetchiri i den sidste kamp i Gruppe I, som endte 21-10, 21-3. Dermed er Blichfeldt videre til ottendedelsfinalerne ved sit første OL i karrieren, hvor hun møder verdensstjernen Pusarla Sindhu. – Mia har vundet over Sindhu før, så det skal give noget selvtillid og tro på, at hun har det der skal til for at slå hende igen, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Kunne du tænke dig at spille badminton? Klik her og se hvor og hvordan du kan komme i gang med badminton – om du så går efter at blive den nye Mia Blichfeldt eller vil spille for sjov

For anden kamp i træk vandt 23-årige Mia Blichfeldt overlegent. Denne gang gik det ud over nummer 54 i verden Linda Zetchiri fra Bulgarien, som ikke blev overladt en chance i de 29 minutter, kampen varede og som endte 21-10, 21-3 i dansk favør.

Nu venter OL-sølvvinderen fra 2016 og den regerende verdensmester Pusarla Sindhu fra Indien, der er seedet som nummer seks ved dette OL, og som af gode grunde bliver en helt anden opgave for Solrød Strand-spilleren.

– Mia har vundet over Sindhu før, så det skal give noget selvtillid og tro på, at hun har det der skal til for at slå hende igen. Men Sindhu har set skarp ud her til OL, og hun har nogle overordnede styrker, som man skal tage sig i agt for, og hun lægger et tungt pres på banen. Så hvis man spiller forkert mod hende, får man det rigtig, rigtig svært, siger Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Læs også: Sådan kan du følge badmintonspillerne til OL

Mia Blichfeldts hovedtræner, assisterende landstræner Jesper Hovgaard, forventer også, at der venter den danske damesingle en svær men ikke umulig opgave i morgen.

– Mia skal spille på højt niveau rigtig, rigtig længe for at slå Sindhu. Mia skal turde at tage initiativet, og så skal hun have perioder, hvor hun spiller stor bane, så hun ikke bliver ramt af Sindhus tunge spil. Og så handler det om, at der også ligger et stort pres på Sindhu, så vi skal komme ind med en god attitude og tro på, at Mia kan slå hende i morgen, siger Jesper Hovgaard.

Verdensmesteren fra 2019 har siden sin VM-guldmedalje haft svært ved at finde sit topniveau på World Touren. Men Hovgaard har set tegn på, at inderen kan være på vej tilbage.

– Jeg forventer en skarp Sindhu til ottendedelsfinalen i morgen, og jeg synes også, at man har set i den seneste periode, at hun har set skarpere ud, jo tættere vi er kommet på OL. Hun vinder også en flot kamp i dag, men om det var hendes egen fortjeneste, eller om modstanderen havde en dårlig dag, er svært at sige med hundrede procent sikkerhed, siger Hovgaard.

Læs også: Dansk OL-historie i badminton

Sindhu har i Gruppe J vundet 21-7, 21-10 over israelske Polikarpova, og i dag vandt hun 21-9, 21-16 over Cheung fra Hong Kong – en kamp som Blichfeldt og Hovgaard så i hallen.

Mia Blichfeldt, der er seedet som nummer 13, har også selv set godt ud ved legene i Tokyo, hvor hun uden besvær har vundet sine to gruppekampe. I sin første gruppekamp vandt Blichfeldt uden besvær 21-7, 21-14 over australske Hsuan-Yu Wendy Chen, og i dag blev Zetchiri kørt ud af banen.

– Mia har været langt bedre end sine modstandere og har været hurtigere i tempo og vist mere aggressivitet, og det er godt at se, for det er det gear, som hun skal op i mod Sindhu, siger Kenneth Jonassen.

Klik her for at se flere detaljer fra Mia Blichfeldts kampe ved OL i Tokyo

Sindhu ligger nummer syv på verdensranglisten, og Blichfeldt ligger nummer 12. De to har mødt hinanden fem gange før, hvoraf danskeren har vundet det ene opgør. Det gjorde hun i januar måned ved Thailand Open, hvor hun vandt med cifrene 16-21, 26-24, 21-13.

Det seneste indbyrdes opgør vandt inderen ved Swiss Open i marts med 22-20, 21-10. Så der venter os forhåbentlig en yderst spændende kamp mellem Mia Blichfeldt og Pusarla Sindhu i OL-ottendedelsfinalen i morgen.

Spilletidspunktet for ottendedelsfinalen er endnu ikke fastsat.

Senere i dag spiller Viktor Axelsen og Andersen Antonsen også om at spille sig videre fra OL-gruppespillet og ind i ottendedelsfinalerne:

Ca. kl. 11.40: Viktor Axelsen-Kalle Koljonen (Kan ses direkte på DR1 og Discovery+)

Ca. kl. 13.00: Anders Antonsen-Ade Resky Dwicahyo (Kan ses direkte på DR1 og Discovery+)

Læs også: Anders Antonsen OL-debuterer med klar sejr

 

Info om Mia Blichfeldt

Intro: Mia Blichfeldt deltager for første gang i karrieren i de Olympiske Lege. Blichfeldt har de seneste år været igennem en rivende udvikling med flere flotte resultater til følge, men har også ad flere omgange været ramt af trælse skader. Optakten til OL i det tidlige forår måtte da også afholde den unge damesingle fra blandt andet EM grundet en knæskade. Forinden da viste Mia Blichfeldt ellers, at hun kan spille op med de allerbedste damesingler i verden. Ved All England slog hun således den tidligere OL-medaljetager Saina Nehwal og spillede tæt i tre sæt med den tidligere verdensmester Ratchanok Intanon.

Alder: 23

Højde: 172

Født: Solrød

Klub: Solrød Strand

Verdensranglisteplacering: 12

Tidligere OL-resultater: OL-debutant

Største resultater: European Games-guld i 2019, EM-bronze 2018, Spain Masters-titel 2019, Thailand Open-semifinale 2021Tags: , ,
Kategori: , , ,