Viktor Axelsens vandt i dag den første danske OL-guldmedalje i badminton i 25 år. Guldmedaljen kom om halsen efter to sæt som endte 21-15, 21-12 ovenpå en suveræn præstation af danskeren. Endda så suveræn, at Danmarks cheflandstræner blev ramt. – Jeg er stadigvæk rystet, siger Kenneth Jonassen.

 

Klik her for at købe billet til RSL DM 2021 hvor flere af de danske OL-stjerner deltager

Viktor Axelsen fik sin store drøm opfyldt, da han i dag stod øverst på medaljeskamlen ved De Olympiske Lege. Det gjorde han efter en sublim præstation mod den forsvarende OL-vinder Chen Long fra Kina. En præstation som sikrede Axelsen en sejr på 21-15, 21-12 og en meget imponeret cheflandstræner.

– Jeg er stadigvæk rystet. Mest over det niveau Viktor viser i dag. Den ro, den eksekvering af gameplanen, som vi havde lagt, og en accept af turneringens størrelse, der bare er unik, sætter han sammen til en eminent præstation, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Første danske guldmedalje i badminton i 25 år: Viktor Axelsen vinder OL

Klokken 11.00 japansk tid havde Kenneth Jonassen og Viktor Axelsen deres forberedelsesmøde forud for finalen. At Axelsen formåede at bringe så meget fra mødet med ind på sportens største scene, er i sig selv imponerende, vurderer Jonassen.

– Jeg tror aldrig, at jeg har været med til, at det går op i en højere enhed på den her måde. Vi snakker om, hvad der skal ske, hvordan han skal agere, hvilke slag han skal bruge, og hvordan Chen Long spiller. At Viktor kan få det til at ske, er jeg umådelig stolt over. At han kan levere en masterclass performance i den største af alle finaler, er den ultimative præstation, siger Kenneth Jonassen.

Kunne du tænke dig at spille badminton? Klik her og se hvor og hvordan du kan komme i gang med badminton – om du så går efter at blive den nye Viktor Axelsen eller vil spille for sjov

Den nykårede danske OL-guldvinder tabte ikke et eneste sæt ved OL i Tokyo. Det er han den første herresinglespiller til at gøre siden Lin Dan i 2008. Også Poul-Erik Høyer vandt OL-guld i 1996 uden at afgive et sæt. Men at Axelsen kan gøre det i en skærpet konkurrence mod Chen Long, som han var nede 5-14 i indbyrdes opgør, viser igen, hvor stor en præstation danskeren leverede.

– Han leverer på absolut øverste hylde mod den olympiske mester (Chen Long, red.), som har spillet vanvittigt flot her til OL. Viktor formår at hæve sit niveau et ekstra skridt, og det er exceptionelt stærkt. Jeg kan tælle Viktors fejl på én hånd igennem hele kampen, og det er umådeligt flot, siger den danske cheflandstræner.

Læs også: Dansk OL-historie i badminton

 

Viktor Axelsens vej til OL-finalen:

Gruppespil:
Luka Wraber: 21-12, 21-11
Kalle Koljonen: 21-9, 21-13

Ottendedelsfinale: Tzu-Wei Wang: 21-16, 21-14
Kvartfinale: Shi Yu Qi: 21-13, 21-13
Semifinale: Kevin Cordon: 21-18, 21-11

 

Info om Viktor Axelsen:

Intro: Viktor Axelsen spiller sit andet OL i karrieren. I 2016 deltog han for første gang og vendte hjem med en bronzemedalje. Ved dette OL står Viktor Axelsen om muligt et endnu stærkere sted, efter han har vist særdeles høj klasse det seneste lange stykke tid. I januar nåede han en milepæl, efter han rundede 25 kampsejre i træk, indtil Anders Antonsen satte en stopper for striben i finalen ved World Tour Finals. Viktor Axelsen møder med andre ord op til OL i topform og utvivlsomt mere motiveret og målrettet end set før. Viktor Axelsen er fjerdeseedet ved OL.

Alder: 27
Højde: 195 cm
Født: Odense
Klub: Skovshoved
Verdensranglisteplacering: 2
Tidligere OL-resultater: Bronze, 2016 – tabte semifinalen til Chen Long og vandt bronzekampen over Lin Dan.
Største resultater: OL-bronze 2016, VM-guld 2017, VM-bronze 2014, All England-titel 2020, Thailand Open 2021 1 og 2, Thomas Cup-guld 2016.