Anders Antonsen - VICTOR -
Badmintonphoto

Markante afbud i herresinglekategorien rammer RSL DM 2021

August 9, 2021 18:17 Skrevet af

Anders Antonsen og Rasmus Gemke har hver især meldt afbud til RSL DM 2021, som begynder i morgen, tirsdag. For Antonsen handler det om, at han føler sig mentalt udkørt efter OL, mens Rasmus Gemke har haft Covid-19. Afbuddene betyder, at der er foretaget nye seedninger i herresinglerækken. Desværre er Mads Kolding/Frederik Søgaard blevet ramt af en ny skade, hvorfor de også har meldt afbud.

 

I tirsdags meldte Viktor Axelsen afbud til RSL DM, fordi han følte sig mentalt udbrændt ovenpå OL. Nu melder Anders Antonsen, at samme tank er tom hos ham efter sit første OL, hvor det blev til et hårdt nederlag til Anthony Ginting i OL-kvartfinalen.

– OL-kvartfinalenederlaget har naturligvis været en enorm skuffelse. Jeg har lagt mere fokus og arbejde i både min OL-optakt og selve OL end nogensinde før. Jeg har givet alt, og lige nu har jeg brug for at samle mig igen. Jeg er ikke et sted mentalt, hvor jeg skal spille turnering. Desværre. Jeg forstår frustrationen hos både arrangører og publikum, men lige nu må jeg fokusere på at samle sult og lyst til at knokle på igen, siger Anders Antonsen.

Læs også: Viktor Axelsen melder afbud til RSL DM 2021: Er mentalt udkørt efter OL

Hos Badminton Danmark har man forståelse for det pres, spillerne har været under i forbindelse med at repræsentere Danmark på sportens største scene, men det skaber også udfordringer.

– Vi anerkender fuldt ud, at vores atleter har haft en lang og krævende OL-kampagne, og at de kan have behov for at hvile ud og samle ny energi. Men det er naturligvis brandærgerligt for både arrangementet og de mange tilskuere, som havde håbet på at se de danske OL–helte i aktion til DM. Det skaber også en række udfordringer for Badminton Danmark og vores samarbejdspartnere, når spillerne ikke overholder deres kontraktlige forpligtigelser i forhold til deres deltagelse i for eksempel DM, hvor et afbud skal suppleres med en lægefaglig vurdering. I den her situation er det spillernes egen vurdering, og det gør det svært for både dem og os at forholde sig til. Derfor tager vi nu en dialog med Spillerforeningen, så vi i fællesskab kan drøfte, hvilke konsekvenser det skal have, og hvordan vi i fremtiden forhåbentlig kan undgå at stå i lignende situationer, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Den tredobbelte danmarksmester (Antonsen vandt DM i 2017, 2018 og 2019, red.) er desværre ikke den eneste i denne omgang, som ikke kan stille op til dette års danmarksmesterskab. Det samme gælder barndomsvennen fra Aarhus Rasmus Gemke, som blev ramt af Covid-19, mens hans badmintonkollegaer kæmpede om OL-medaljer.

Selvom Rasmus Gemke er på højkant igen, er det blevet besluttet efter en lægefaglig vurdering fra Team Danmark, at Rasmus Gemke ikke bør stille op til mesterskabet.

Med afbuddene fra Viktor Axelsen og Anders Antonsen skal vi have en helt ny danmarksmester. For ingen af de herresinglespillere, der deltager ved RSL DM 2021, har tidligere kunne kalde sig Danmarks bedste herresinglespiller. Så måske kommer den ære til at tilfalde Mads Christophersen, Hans-Kristian Vittinghus, Magnus Johannesen, Victor Svendsen, der i går blev nummer to til VICTOR DENMARK MASTERS, eller en helt femte.

Læs mere i Badminton Magazine, RSL DM 2021: Nordjyske kometer står kampklar med medaljemålsætning

Afbuddene fra førsteseedede Viktor Axelsen, andenseedede Anders Antonsen og tredjeseedede Rasmus Gemke gør, at der er lavet nye seedninger i herresinglerækken, som reglementet foreskriver.

Det betyder, at Hans-Kristian Vittinghus bliver seedet et, Victor Svendsen nummer to, og Rasmus Messerschmidt og Ditlev Jæger Holm seedes som 3/4.

Klik her og se den nye seedning i herresinglerækken til RSL DM 2021

Der er også et enkelt afbud i herredouble, hvor evigt uheldige Mads Kolding/Frederik Søgaard desværre heller ikke kommer til at stille op. Mads Kolding måtte desværre trække herredoublen fra deres VICTOR DENMARK MASTERS-kvartfinale i lørdags grundet en muskelskade, og den skade holder dem nu ude af DM.

Til trods for afbuddene i herresingle og herredouble kan tilskuerne i Blue Water Dokken i Esbjerg se frem til at se nogle af landets bedste spillere og største talenter.

Billetter til RSL DM 2021 kan købes via ticketmaster eller i døren i Blue Water Dokken, Gammel Vardevej 82, 6700 Esbjerg, Denmark.

Klik her for at købe billet via ticketmaster til RSL DM 2021

Program
Klik her og se programmet til RSL DM 2021

Tirsdag, 10. august, kl. 10.00-22.00
Onsdag, 11. august, kl. 17.00-22.00
Torsdag, 12. august, kl. 17.00-22.00
Fredag, 13. august, kl. 17.00-22.00Tags: , , , ,
Kategori: , , ,