Grupperne til TotalEnergies BWF Sudirman Cup 2021 er fundet efter lodtrækning udført onsdag morgen. Det danske landshold er havnet i gruppe C, hvor Indonesien, Canada og Rusland venter. Få det fulde overblik over grupperne til verdensmesterskaberne for blandede hold, der afvikles i Finland fra 26. september – 3. oktober.

 

Det danske landshold endte i gruppe C og undgår de to forhåndsfavoritter Japan og Kina, der er havnet i henholdsvis gruppe A og gruppe D.

Danmark møder derimod Indonesien, Canada og Rusland, hvilket ifølge Kenneth Jonassen er en god pulje at lande i.

– Overordnet set så synes jeg, at det er en god pulje, der åbner op for nogle muligheder. Indonesien er det stærkeste hold i puljen. Det er et konkurrencedygtigt hold, så de kan blive svære at bide skeer med. Men hvis vi spiller vores bedste, så tror jeg godt vi kan matche dem, fortæller landsholdstræner Kenneth Jonassen og fortætter om Canada og Rusland.

– Vi kender russerne og vi ved, hvor deres styrker er og hvad de kommer med. Vi skal spille op til vores bedste, men så har vi også en god chance for at vinde over dem. Derimod er Canada en mere ukendt størrelse. De spillere de har, dem skal vi være opmærksomme på. De har den fordel, at de kun kan overraske, så de kan spille frit og give den fuld gas. Det er bestemt noget, vi er opmærksomme på, siger Kenneth Jonassen.

Klik her og se hele lodtrækningen

Sudirman Cup blev afviklet for første gang i 1989 og er siden blevet afholdt hvert andet år. Dengang vandt Indonesien deres hidtil eneste Sudirman Cup-mesterskab. Kun to andre nationer udover Indonesien har vundet mesterskaberne. Det er Kina, der har vundet det 11 gange og Korea, der har vundet det fire gange.

Med lodtrækningen undgår Danmark således favoritterne Japan og mangedobbelte mestre fra Kina. En faktum Kenneth Jonassen bestemt ikke ærgrer sig over.

– Det er klart, at det er godt for os, at vi ikke skal møde de to powerhouses i form af Kina og Japan. De to hold er verdensklasse i alle fem kategorier.

Læs mere om Danmarks tidligere resultater ved mesterskaberne

Sudirman Cup begynder i slutningen af september og slutter først én uge inden Thomas & Uber Cup, der spilles på hjemmebane i Danmark.

At Sudirman Cup ligger så tæt på Thomas & Uber Cup, der er årets største højest prioriterede turnering, er ifølge Kenneth Jonassen ikke en ulempe.

–  Det er klart, at når to så store turneringer ligger så tæt på hinanden, så er vi nødt til at prioritere – og Thomas & Uber Cup på hjemmebane er årets største højdepunkt. Dermed ikke sagt, at vi ikke tager til Finland og giver den fuldskalle, for det gør vi. Vi vil rigtig gerne klare os godt og jeg er sikker på, at kampene deroppe vil gøre noget godt for vores spil, så jeg ser det som en fin mulighed for at forberede sig optimalt.

Få overblik over de fire grupper til Sudirman Cup 2021 her:

Gruppe A: Kina, Thailand, Finland, Indien

Gruppe B: Taiwan, Korea,Tahiti, Tyskland

Gruppe C: Indonesien, Danmark, Rusland, Canada

Gruppe D: Japan, Malaysia, England, Egypten