Det danske U17-landshold har fået en suveræn start ved dette års EM i Slovenien. De vinder første holdkamp mod Luxembourg 5-0, og slår i dag deres modstandere fra Rumænien 5-0.

U17-landsholdet har de sidste to dage spillet i alt 10 kampe, og ud af dem har de unge talenter kun tabt et sæt. – Vi har bare været bedre, siger U17-landstræneren Frank Larsen.

– Hvis jeg skal være lidt kold, så har vi bare været bedre. Vi har fået en god pulje med overkommelige modstandere. Vores spil fungerer rigtig godt og i sådan nogle kampe, hvor vi ikke møder stor modstand, der handler det for spillerne om at finde sig til rette på banen og især baglinjen. Det er vigtigt vi fokuserer på forholdene rundt om banen, og det har vi også øvet os på til træningen.

I går spillede Danmark holdkamp mod Rumænien, og spillerne mødte ikke den store modstand i hverken DS eller HS. I DS vinder Lærke Thomsen 21-9, 21-6 mod Popescu, og i HS vinder Sebastian Mikkelsen 21-6, 21-15 mod Turcu. Svære så det ud i DD, HD og MD, hvor Rumænien gav de unge danskere kamp til stregen.

– Rumænien kom med lidt mere i dag. Vi møder spillere som vi ikke kender så godt i doublerne og vi havde flere sæt, hvor vi skulle kæmpe med tingene. Vi bliver mere udfordret, men er gode til at håndtere det og vinder rimelig nemt siger U17-landstræner Frank Larsen.

Se alle resultaterne fra de to kampe her

Den danske damedouble Sofie Røjkjær og Maria Højlund Tommerup vinder i tre sæt 21-17, 18-21, 21-15 mod Serban og Stoica. Herredoublen med Jonathan Melgaard og Mike Vestergaard vinder i to sæt 21-14, 21-15 mod Andrei Octavian Coman og Luca-Stefan Pandele. De danske drenge bliver især udfordret i deres serv i andet sæt, hvor de starter med at være bagud 3-10.

– Vi bliver udfordret i andet sæt, hvor vi er bagud, men her er det også andre ting, der spiller ind. Vi bliver dømt på to servefejl og to modtagerfejl. Vi husker at arbejde med serven. Det er første gang spillerne prøver 1,15 reglen, og de skal give den alt hvad de har, og hvis den bliver dømt, må de bare sænk den lidt, men det skal ikke slå dem ud.

Se hvem der er udtaget til dette års U17 EM her

Efter kampen mod Luxembourg i fredsags blev der rykket rundt på spillernes positioner, og i går var det kun Mike Vestergaard i herredoublen og Sofie Røjkjær i Damedoublen, der fik lov til at fastholde deres positioner mod Rumænien.

– Det er vigtigt for os at få vores spillere godt i gang, så vi har skiftet rundt på positionerne. Det er et stort nyt venue, så de skal have lov til at mærke spillet, og vi giver dem så mange minutter på banen som vi kan. Det mener vi er positivt på den lange bane både i holdturneringen og i den individuelle turnering.

I dag venter sidste gruppekamp mod Cypern klokken 18.00. En kamp som virker overkommelig ifølge landstræneren. Også skal der fokuseres på spillernes positioner til de efterfølgende kampe.

– Vi glæder os, vi har en del timer inden kampen. Holdet er klar og vi skal nok klare den opgave, der er blevet stillet foran os i dag. Det handler også om at finde ud af hvem af spillerne, vi skal have på hvilke positioner, når de spændende kampe begynder på mandag.

Du kan se U17-landsholdets kampe live på Badminton Europes Youtube-kanal.

Klik her for at komme ind på Badminton Europes livekanal