Efter en dramatisk holdkamp mod Tyrkiet stikker det danske U17-landshold af med en sejr på 3-2. Nu er de unge talenter klar til at møde Rusland i en spændende semifinale.

Danmark fik i dag kamp til stregen i deres holdkamp mod Tyrkiet til U17 EM i Slovenien. De danske spillere mødte op til dagens første holdkamp uden at have tabt en eneste af deres kampe fra gruppespillet. Den statistik lavede de tyrkiske spillere om på.

– Det var en fuldstændig vanvittig kamp i dag, det er helt klart noget vi ikke har prøvet før, siger U17-landstræneren Frank Larsen.

William Bøgebjerg lagde stærkt ud i herresinglen med en to-sæts sejr på 21-12, 21-6 mod Anil Ulac Atan

– Jeg vil helt klart fremhæve Bøgebjerg. Han kommer ind og leverer en fuldstændig stabil herresingle, hvilket er imponerende siger Frank Larsen

Efterfølgende møder Kajsa Van Dalm den tyrkiske spiller Ravza Bodur i damesinglen. Efter en tæt tre-sætter taber Kajsa 21-15, 16-21, 18-21 og det danske landshold taber derfor deres første kamp til dette års U17 EM.

Herredoublen med Calvin Lundsgaard og Mads Emil Monke taber også deres kamp mod Anil Ulac Atan og Mirac Kantar 19-21, 17-21 og det danske landshold går derfor ind i damedoublen med en stilling på 2-1 til Tyrkiet.

– Vi er nærmest ude af turneringen og står med et ben i graven. Det var noget helt andet i dag, og vi var klart henne og kigge udover kanten. Tyrkiet lægger et kæmpe pres på os og fylder rigtig meget både inde på banen og uden for banen, og det kan vi især mærke i herredoublen siger Frank Larsen.

Se dagens resultater fra kvartfinalerne her

Dagens holdkamp tog sig en drejning, da den danske damedouble kom på banen. Efter at danskerne taber deres damesingle og herredouble blev damedoublen med Sofie Røjkjær og Lærke Thomsen et vendepunkt for dagens holdkamp. De to danske spillere ender med en 15-21, 21-17, 21-18 sejr over Cansu Ercetin og Tugcenur Korkmaz og udligner derfor holdkampen til 2-2.

– Lærke og Sofie er seje i dag, tyrkerne sætter et kæmpe pres på dem og i opholdet i andet sæt er vi bagud 3-9, men pigerne får vendt kampen, og det er bare skide sejt.

Holdkampen blev afgjort i en mixdouble med Jonathan Melgaard og Maria Højlund Tommerup, der møder Bugra Aktas og Sinem Yildiz. Jonathan og Maria spiller sig til en sikker sejr på 21-17, 21-10 og sørger for, at det danske landshold er videre til U17 EM semifinalen.

-Mixdoublen var mega seje, og levere et godt spil. Generelt er der rigtig meget larm i hallen i dag, og det er ikke noget spillerne er vant til, men vi står sammen som et hold, og det er også det, der sikrer os sejren i dag.

Klokken 16.00 møder det danske U17 landshold Rusland, der vinder deres kvartfinale 3-0 over Cypern. En svær kamp ifølge U17-landstræneren Frank Larsen.

-Det bliver en rigtig svær kamp. Vi skal møde de topseedede og de smadrede Ukraine 3-0 på ligegodt en time. Ukraine var dem som vi frygtede, så vi skal helt sikkert spille som underdogs senere.

Du kan se U17-landsholdets kampe live på Badminton Europes Youtube-kanal.

Klik her for at komme ind på Badminton Europes live-tv