Badminton Europe
Badminton Europe

Medajleregn over de danske UEM-spillere: Første guldmedajle sikret

september 11, 2021 19:02 Skrevet af

Jonathan Melgaard/Maria Højlund Tommerup vinder UEM-guld efter deres finalemodstandere desværre er blevet ramt af en skade. William Bøgebjerg er finaleklar ved UEM i Slovenien efter en flot sejr i herresingle 21-16, 21-13. I morgen venter hård kamp om guldet, fortæller Frank Larsen. Mike Vestergaard/Jonathan Melgaard må til gengæld nøjes med en flot bronzemedalje, efter de lørdag eftermiddag tabte deres semifinale 15-21, 25-27.

 

Jonathan Melgaard/Maria Højlund Tommerup spillede sig flot videre til UEM-finalen efter en sejr over det engelske mixeddoublepar, Oliver Butler/Chole Dennis.

Sejren kom i land efter en kamp, der var præget af nervøsitet og spænding, forklarer Frank Larsen

– Det var en anderledes kamp, der var præget af nerver og spænding. Jonathan og Maria spiller ikke deres bedste spil i første sæt. Det er som om, at de er slå i armene, hvilket de heldigvis for løst og spiller langt bedre i andet og tredje sæt. Det er rigtig flot, at de får løst deres problemer og vinder, fortæller U17-landstræneren.

Faktisk var semifinalesejren nok til en guldmedalje. De skulle nemlig havde mødt de to første seedede ukrainer, Yevhenii Stolovoi/Yevheniia Kantemyr. Men desværre er de blevet ramt af en skade, hvorfor Jonathan og Maria vinder morgendagens finale uden kamp.

– Det er rigtig ærgerligt for vi ville gerne havde spillet, men sådan er det. Jonathan, Maria og resten af den danske lejr rigtig glade og stolte over guldmedaljen, fortæller Frank.

Køb billet til Thomas & Uber Cup lige her!

William Bøgebjerg spillede sig videre til UEM-finalen efter en solid sejr over belgiske Charles Fouyn.

William spiller rigtig godt i dag. Han møder en god spiller og alligevel finder William noget af sit allerbedste spil frem. Han holder planen fra start til slut, hvilket gør at sejren aldrig kom i farer. 

Selvom kampen aldrig kom i farer, så var der momenter i kampen, hvor William måtte kæmpe mere for pointene.

– Vi havde snakket om, at hvis spillet ikke kørte, så måtte man i stedet kæmpe røven ud af bukserne – og det gør William på de tidspunker, hvor spillet ikke rigtig kører, fortæller Frank Larsen.

Efter kampen rakte William hænderne i vejret og gik direkte hen og krammede Frank Larsen, hvilket fortæller landstræneren, at William ved, at man ikke kan gøre det alene.

– At han krammer mig fortæller mig, at han er seriøs og ved, at det er vigtigt at få hjælp. Han er glad for, at vi investerer tid i ham – han er ydmyg og taknemlig. Det er en rigtig stor kvalitet ved Wiliam.

I morgen møder Wiliam svær modstand i form af den første seedede franskmand. Det bliver en meget, meget svær kamp, fortæller Frank.

– William kan spille uden pres og nerver, for franskmanden er virkelig god og dygtig. Det bliver svært, men chancen for at William vinder, den er der, fortæller U17-landstræneren.

Se kampen live her i morgen.

Det blev desværre til et nederlag for Mike Vestergaard/Jonathan Melgaard i herredouble.

– Drengene spiller en rigtig god herredouble i andet sæt, men de har desværre ikke marginalerne med, hvilket gør, at de taber i dag. Det er brandærgerligt, men i dag glippede det for dem, fortæller Frank.

Heldigvis kan drengene glæde sig over, at de kan tage en bronzemedalje med hjem i baggagen.Tags: , , , ,
Kategori: , , , , ,