Badminton Europe
Badminton Europe

Dansk metal ved UEM: – Vi er stolte af spillerne

September 12, 2021 12:04 Skrevet af

Ungdomseuropamesterskaberne for U17-spillere i Slovenien er nået til vejs ende. Foruden en masse erfaring og godt spil kan det danske landshold drage hjem til Danmark med henholdsvis en bronze-, sølv- og guldmedalje i baggagen. Få et overblik over de danske medaljetagere her.

 

Jonathan Melgaard/Maria Højlund Tommerup kan kalde sig ungdomseuropamestre i U17 anno 2021.

Det blev slået fast i går, hvor parret spillede sig videre til finalen ved UEM. Desværre blev den store finale aflyst, da danskernes modstandere måtte melde afbud grundet skade.

Ikke desto mindre betyder guldet selvsagt meget for det unge par.

– Det betyder rigtig meget for dem at vinde. Det er en stort ting at blive ungdomseuropamestre, så de er selvfølgelig rigtig glade og stolte over, at de vinder mesterskabet.

Jonathan og Marie vinder UEM efter en flot turnering, hvor de har spillet op til deres niveau, fortæller Frank Larsen.

– De er to gode badmintonspillere, der får udnyttet deres kvaliteter. De har træner rigtig godt op til turneringen og får vist, hvad de er gode til. Det er virkelig fortjent, at de vinder turneringen, slår U17-landstræneren fast.

Køb billet til verdensmesterskaberne for hold, der spilles i Aarhus fra d. 9.-17. oktober!

William Bøgebjerg stod overfor hård modstand i sin finale i dag. Nemlig den første seedede franskmand, Alex Lanier, der allerede har vundet sin første seniorturnering.

Til trods for en flot indsats måtte William se sig slået af Alex Lanier, som sad på kampen fra start til slut.

– William bliver overmatchet i dag. Alex er bare en rigtig dygtig spiller og det får han vist i dag og vi må bare tage hatten af for hans præstation. Desværre lykkedes det ikke William at komme rigtig i gang, hvilket han ikke er helt tilfreds med. Det er lidt en ærgerlig afslutning på hans ellers flotte turnering, fortæller Frank Larsen.

Til trods for den ærgerlige afslutning i finalen, så er det en meget tilfreds William, der tager hjem fra mesterskabet.

– William er virkelig glad og stolt over sin turnering – og det kan han også roligt være. Han har spillet rigtig flot og leveret sit bedste i mange af kampene, fortæller Frank Larsen, der håber, at det får William endnu mere blod på tanden.

At William ville vinde metal til dette års UEM lå ikke i kortene. Han har nemlig haft en lang skadesperiode, der blandt andet holdt har ham ude i ni måneder herunder blandt andet UDM i år. Men William har kæmpet sig tilbage, hvilket viser talent og dedikation, siger Frank.

– Det siger meget om William, at han har været ude i længere periode og alligevel kan tage medajle med hjem til UEM i år. Det viser, at han har talent og potentiale – og det er virkelig stærkt af Wiliam. Han er sej.

Klik her og få et overblik over alle resultaterne til UEM 

I dag kom Mike Vestergaard/Jonathan Melgaard også på præmieskamlen for at modtage deres velfortjente bronzemedaljer.

Alt i alt har det været en god turnering, hvor spillerne har rykket sig og fået en masse erfaring.

– Vi kommer til et mesterskab for at vinde medaljer. Men det handler også om, at vi gerne vil se en udvikling hos vores spillere. Vi vi gerne se dem i aktion til store turnerringer, hvor der er et andet pres på og hvor de spiller i uvante udenlandske omgivelser, fortæller Frank Larsen, der er tilfreds med spillernes præstation.

Frank er også ovenud tilfreds med det sammenhold, der har været på turen.

– Det er tydeligt, at spillerne har et stærkt sammenhold. Der er en fed dynamik i gruppen, der har gjort turen rigtig god, afslutter Frank.Tags: , , , , ,
Kategori: , , , , ,